Kdy jste naposledy použili kompresor? Mnoho lidí ho používá skoro denně, jiní jen občas, třeba aby si nahustili pneumatiky. Kompresory jsou velmi důležité a to zejména pro pohon pneumatického nářadí a také pro pneumatické stroje. Ve velkých výrobních společnostech jsou kompresory nezbytností. Existuje široká škála kompresorů. Nejrozšířenějším druhem jsou pístové kompresory, nejsou příliš velké a můžete je snadno přenášet. Nejsou však vhodné pro nepřerušovaný provoz, zde dominují šroubové kompresory.

Zajistěte si kvalitní šroubové kompresory

Šroubový kompresor se zcela liší od toho pístového, používá se všude, kde jsou zapotřebí velké objemy stlačeného vzduchu. Tento kompresor vyrábí vzduch nejlevněji a také může běžet prakticky neustále. Jestliže se ve firmě používají různé pneumatické stříkací pistole, utahováky, pneumatická kladiva nebo třeba velké pneumatické stroje, neměl by chybět šroubový kompresor, který bude rozvádět vzduch po celém závodu, aby bylo možné ho používat. Je zde použit šroubový mechanismus s kladným rotačním posunem. Asymetrické šroubové rotory se točí proti sobě, nasají plyn, který putuje mezi rotory a přes šroubovice se prostor stále zmenšuje a tím vzniká stlačený vzduch, který putuje do potrubí k dalšímu využití.

Pokud potřebujete šroubový kompresor, zajistěte si vysoce kvalitní šroubové kompresory BOGE, které vám zajistí specializovaná česká společnost COMPRESSED GAS CZ s.r.o. Stačí jí kontaktovat a zajistí vám realizaci, která bude dokonale vyhovovat do vaší firmy. Skvělé je, že nejde jen o prodej, společnost poskytuje také servis šroubových kompresorů a revize. Nejde jen o opravy kompresorů BOGE, ale i mnoha dalších značek. Služby společnosti jsou široké, kromě prodeje vám může kompresory za výhodné ceny pronajmout. Provádí také měření spotřeby stlačeného vzduchu, technické poradenství, kompresorové stanice na klíč, měření vlhkosti stlačeného vzduchu atd. Kompletní informace a kontakt naleznete na webových stránkách kompresory-filtry-servis.cz.