Solná lampa je dekorace, která je vhodná nejen do bytu, ale i do kanceláře. Hledáte-li dárek, který potěší, určitě to mohou být solné lampy. Vyrábějí se ručně z himalájské soli a pomáhají vykouzlit dokonalou atmosféru podporující relaxaci a uvolnění. Také jsou vhodné do domácnosti, kde žije alergik.

Jak vybrat tu správnou lampu?

Nejen solné lampy přírodní nabízejí léčivé účinky. Pokud chcete maximálně využít jejich účinky, je potřeba zvolit tu správnou velikost. Široký výběr naleznete na e-shopu magieprirody.cz. Vybírat můžete z celé řady různých tvarů. Milovníky geometrických tvarů osloví solné lampy ve tvaru koule, poháru, solného válce či v magickém tvaru egyptské pyramidy. Vzhledem k tomu, že se jedná o lampy ručně opracovávané, nikdy neobjevíte dva stejné tvary. Pokud patříte mezi zastánce nedotčené přírody, pak si zamilujete solné lampy a solné svícny z přírodních krystalů. Každý z krystalů je jedinečný a originální.

Solné lampy podle barvy

Chromoterapie, což je barva světla, nás může stimulovat, uklidňovat či působit relaxačním způsobem. Nejčastěji se setkáme s oranžovou či růžovou barvou, ale některé solné lampy mohou mít i jiný barevný odstín.

Bílá barva je pročišťující a je vhodná pro ty, kdo pracují hlavou – především na počítači, nebo studují. Pomáhá potlačovat alergie a při odstraňování bolestí hlavy.

Žlutá barva je teplá a je ideální volbou pro navození hřejivého pocitu.

Oranžová barva je barva relaxace a uvolnění, podporuje radost ze života.

Růžová barva patří romantikům.

Červená barva dodá energii a je vhodná do tmavších koutů. Nabízí účinky stimulační a podporuje kreativitu.

Solné lampy mohou být na klasickou svíčku si elektrické.

Zvláštní kategorii tvoří yoni vajíčko, které podporuje posilování svalů pánevního dna.