Zhubnout a získat postavu, kterou se pyšní i modelky tyčící se na titulkách módních časopisů. Je to i váš sen? I když se snažíte, i když se potíte v posilovnách a i když si leccos odepíráte, možná se číslo na váze prakticky nehýbe. Na vině mohou být zlozvyky, kterých se dopouštíte při hubnutí. Co konkrétně děláte špatně nebo kde může být chyba? V krásném tričku na cvičení nebo pohodlných legínách to pravděpodobně nebude.

Cukry jsou vaším každodenním chlebem

Není tajemstvím, že hubnutí je z osmdesáti procent o zdravém stravování. Pokud chcete uspět, je klíčové pozměnit svůj jídelníček. Do jednotlivých pokrmů během dne zakomponujte hlavně dostatek bílkovin, vlákniny a dalších minerálů a stopových prvků. Co však vynechejte, jsou cukry.

Pokud jste aktuálně v hubnoucím módu a pokud si i přesto dopřáváte nemalou porci cukrů (ať už v podobě sladkostí nebo sladkých limonád nebo dezertů), nemůžete se divit, že se číslo na váze nesnižuje. Cukry jsou jenom prázdnými kaloriemi, které člověka možná nabijí energií, ale opravdu jenom na zlomek času.

Alkohol jako každovečerní společník

Problém se ale může ukrývat i v deci vínka, které si denně dopouštíte. I když jste se na internetu dočetli, že alkohol prospívá, není tomu tak. A stejně tak si nelze říkat, že alkohol vám pomáhá dodržovat pitný režim. Bohužel funguje naprosto opačně. Zatímco klasická voda z kohoutku hydratuje, alkohol dehydratuje organismus. Je tedy takovou kontraproduktivní složkou, která vám spíše snižuje vaše šance na úspěch.

Dejte si tedy pozor jak na víno, tak pivo a samozřejmě i na jiné podobě alkoholických nápojů (nejvíce cukru se nachází zásadně ve whisky nebo rumech).

Žádné snídaně

Jak již bylo zmíněno, klíčem k úspěchu (tedy v tomto případě ke štíhlé a sexy postavě) je především zdravé stravování na pravidelné bázi. Řešením opravdu není hladovění, stejně tak není řešením nulová snídaně. Snídaně je základem dne a měla být největší ze všech pokrmů, které během dne sníte.

Opět platí, že by měla být plná bílkovin.