Dokonalá zahradní párty se neobejde bez pečlivé přípravy. A protože je sezóna domácích akcí a večírků v plném proudu, je nejvyšší čas se podívat, co všechno potřebujete předtím, než pozvete své přátele a známé.

Připravte místo konání

Nejprve nachystejte prostory. A protože zahradní párty probíhá na zahradě, která bývá zpravidla pokrytá trávníkem, je ideální začít právě jeho přípravou. Předpokládejme, že většinu činností, jako je hnojení nebo vápnění, jste provedli již na jaře. A nyní je trávník jen třeba zkrátit na požadovanou výšku.

Pro tyto účely se výborně hodí akumulátorové sekačky, například Bosch CityMower 18 V-32-300, která je osazena výkonnou 18V baterií s vysokou kapacitou (4 Ah) a možností nastavení výšky trávníku od 30 do 60 mm.

Foto: www.electroworld.cz

Pak už jen doneste nábytek v množství podle počtu hostů a samozřejmě nezapomeňte včas dodat dostatek občerstvení. Zejména v letních vedrech je pak důležité myslet na vhodné skladování všech potravin a dobře vychlazené pití pro dětské i dospělé účastníky.

Oheň. Nejen přirozené osvětlení

Jakmile se začne stmívat, oceníte na zahradní párty standardní, přirozené a přírodní ohniště, které vašemu večírku dodá skvělou atmosféru. Je pak dobré mít na celý večer připravený dostatek dřeva. Samozřejmě můžete využít již nasekané dřevo z hobbymarketu, ale doma nařezané a nasekané dřevo nejenže vyjde levněji, ale navíc můžete mít i dobrý pocit z dobře vykonané práce. Dostatek dřeva na večerní oheň si jednoduše a s minimální námahou připravíte s pomocí vhodné pily, třeba aku řetězové pily Black&Decker GKC1820L20, která je podobně jako zmíněná sekačka vybavena 18V akumulátorem, tentokrát s kapacitou 2 Ah.

Foto: www.electroworld.cz

Příprava jídla? Jak jinak než na grilu

Domácí večírek se neobejde ani bez dobrého jídla a pití. Již klasickým letním rituálem, a to nejen Čechů, je grilování. Pro velkou část mužů je pořádná grilovačka prakticky jediná příležitost za celý rok, kdy i sami něco uvaří (čest výjimkám). Grilovací náčiní se v mnohých rodinách přenáší z otce na syna, ale nadšení pro vůni masa, sýra či bylinek přebírají často i dívky.

Možná po kontrole svého domácího vybavení uznáte, že by to chtělo nový gril. Vybrat si můžete z elektrických či plynových modelů, případně z grilů na dřevo či dřevěné uhlí. Pokud si nevíte rady s výběrem, i zde vám pomůže Electro World, který má v nabídce například plynový model Fieldmann FZG 3010, který je plnohodnotné velikosti, ale zároveň velice mobilní.

Foto: www.electroworld.cz

Zbavte se otravného hmyzu

Léto má přirozeně mnoho výhod, ale najdou se i nějaké nevýhody, mezi které jednoznačně patří otravný hmyz. Nejen komáři mohou zejména v blízkosti vody zahradní párty pěkně otrávit. Abyste se jich zbavili, doporučujeme vám, abyste se dopředu vybavili lapačem hmyzu. Například HQ Nedis vás zbaví much, komárů, vos a jiných druhů hmyzu a jeho 360 stupňové provedení pokrývá oblast 150 metrů čtverečních okolo sebe.

Foto: www.electroworld.cz

Hudba dle vlastního výběru

Žádná párty se samozřejmě neobejde bez pořádného ozvučení, a ty zahradní v tomhle nejsou výjimkou. Oblíbeným řešením se v poslední době stávají praktické Bluetooth reproduktory, které v „párty“ variantách dokážou vykouzlit výborný zvuk bez kompromisů. V tomto ohledu doporučujeme přenosný reproduktor Niceboy Party Boss se skutečně hutným hudebním výstupem.

Foto: www.electroworld.cz

Pokud jste vše dobře připravili, můžete se těšit na své přátele a poslední ingrediencí je vaše dobrá nálada. Tak neváhejte a užijte si svou zahradní párty naplno.