Přemýšlíte nad tím, že by se ve vaší domácnosti upotřebil také odšťavňovač? Občas dostanete chuť na ovocnou nebo zeleninovou šťávu, ale jak si jí zajistit? V obchodech džusy často obsahují různé látky. A vy přitom chcete zdravý nápoj, bez přidaného cukru. Co v takovém případě dělat? Poslouží odšťavňovač! Jak vybrat ten správný odšťavňovač?

Jak často budete šťávu připravovat?

Jedním z klíčových bodů je myslet na to, kolikrát v týdnu si takový odšťavňovač vytáhnete a připravíte zdravé šťávy. Budete jej využívat jen občas? Nebo pravidelně, každý den? Připravíte si nápoj jen pro vás nebo budete zdravé šťávy připravovat také své rodině, dětem nebo partnerovi? To všechno je nutno zohlednit. Zamyslete se nad tím, zda je pro vás prioritní rychlost a množství nebo si raději počkáte na kvalitu.

Množství šťávy

Dalším důležitým kritériem je výtěžnost odšťavňovače. Co to vlastně je? Jde o to, kolik šťávy vám konkrétní přístroj poskytne šťávy ze stejného množství zeleniny a ovoce. Šnekové odšťavňovače mají slušný výkon, takže pokud hledáte něco mezi nejvýkonnějším odšťavňovačem a tím nejpomalejším, co je za rozumnou cenu, pak sáhněte právě po tomto typu.

Finanční rozpětí

Často máte omezený finanční rozpočet, pak hledáte takový typ odšťavňovače, který bude kvalitní, schopný a vleze se do vašich finančních možností. Jak je již známo, s vyšší cenou roste také kvalita, takže pokud odšťavňovač budete pořizovat pro pravidelné a každodenní přípravy ovocných a zeleninových šťáv, pak neberte rozhodně ten nejlevnější. V mnoha případech koupíte ne úplně kvalitní kousek. Ideální poměr ceny a kvality nabízí eshop megavita.cz, kde je široký výběr odšťavňovačů renomovaných značek.

Zpracování listové zeleniny

Důležité je také odšťavňování listové zeleniny. Plánujete-li odšťavňovat také zeleninu, pak se ujistěte, že listovou zeleninu vámi vybraný odšťavňovač umí zpracovat a získá z něj tolik ceněnou šťávu.