Práce je vždy odměňována financemi. Většina firem však svým zaměstnancům poskytuje také různé benefity. Zaměstnavatelé jsou si dobře vědomi, že o kvalifikované a kvalitní zaměstnance je velký zájem, proto se snaží nalákat je nejen na dobrý plat, ale i na různé další výhody k platu. Může to být dovolená navíc, příspěvek na stravování, práce z domova nebo třeba pružná pracovní doba. Záleží na tom, jaká práce Liberec je nabízená a co daná pracovní pozice dovoluje.

Home office

Tento benefit vítají především rodiče s malými dětmi nebo maminky na mateřské dovolené. Umožňuje totiž pracovat v takovou dobu, která se vám hodí a vyhovuje vám. Den si přizpůsobíte svým vlastním potřebám, pracujete v takový čas, kdy jste nejvíc produktivní. Pracujete v domácím prostředí. To má velký vliv na výkon. Nikdo vás neruší. Na pracovišti se přeci jen nachází větší množství lidí. Šetříte čas při cestě do a z práce a tím i finanční prostředky vynaložené na cestu, ať už jezdíte vlastním automobilem nebo hromadnou dopravou. Práce Plzeň na home office je tak plně efektivní.

Flexibilní pracovní doba

Ta nemusí souviset pouze s home office. Ne každému vyhovuje přesná a pravidelná pracovní doba a to si začíná uvědomovat celá řada zaměstnavatelů. Pokud to jde, někdo raději pracuje v noci, další si zase raději přivstane a pracuje přes den. Každému tak vyhovuje pracovat v jiný čas. Flexibilní pracovní doba, pokud ji takto lze naplňovat, je tedy ideálním řešením. Zaměstnavatel tedy striktně nelpí na přesném čase příchodu. Je však potřeba odpracovat 8 hodin. Časové rozpětí nechá na vás.

Zaměstnanci také ocení zdravotnickou obuv, kvalitní firemní oblečení, příspěvky na zábavu, či pojištění.

Sic days

Jedná se o volné dny nad rámec dovolené. Ty lze využít pro krátkodobé zdravotní obtíže a není potřeba dokládat potvrzení od lékaře. Proplácejí se obdobně jako dovolená, nejedná se však o dovolenou ani čerpání nemocenské. Tento benefit pomáhá předcházet dlouhodobější absenci ze zdravotních důvodů. Ve většině případů to je 3-5 dní za rok. Každý zaměstnavatel si stanovuje svůj počet sám.

Nenabízí vám zaměstnavatel žádné benefity, nebo vás již vaše práce neuspokojuje? Porozhlédněte se na pracovním portálu cz.jobimi.com a zkuste si najít jinou pracovní pozici, která bude více odpovídat vašim požadavkům.