Dostihlo vás stárnutí? Proces, který je nedílnou součástí našich životů může stát za řadou nepříjemných vrásek. A jelikož právě ty snižují sebevědomí a jelikož jsou typickým projevem nastupující fáze života, měli bychom vědět, jak je zastavit nebo jak alespoň celý proces zpomalit. Naštěstí to není tak těžké. Kromě užívání produktů anti-age, které jsou plné prémiového kolagenu, stojí za osvojení jen několik tipů.

Zbavte se zlozvyků

Člověk si ani neuvědomuje, jak velký vliv mají na stav pokožky a pleti zlozvyky. Sem patří kouření, užívání léků a samozřejmě také popíjení alkoholu. Všímejte si, jak se vaše pleť mění, pokud k něčemu z vyjmenovaných svolíte. Najednou se stává povadlou, vysušenou, je zašedlou a plnou vrásek, nebo se snad pleteme?

Pamatujte, čím víc léků spořádáte, čím víc cigaret vykouříte a čím víc alkoholu vypijete, tím rychlejší bude stárnutí.

Nezapomeňte na pohyb

Raději se udržujte v dobré kondici tím, že začnete více sportovat. Pohyb člověka udrží nejen v kondici na pohled, ale i zevnitř. Dobrá nálada bude jen pomyslným bonusem, to hlavní bude, že pokožka i pleť nebudou trpět. Stres, deprese a úzkostné stavy jí totiž spíše negativně ovlivňují, než aby jí prospívaly. A s pohybem všechny zmiňované jevy hravě odbouráte.

Stop stresovým situacím

V ideálním případě se naučte zvládat stres jinak. I když se mnohým stresovým situacím nemůžete vyhnout, můžete se ho naučit zvládat. Jak již bylo zmíněno, nápomocný je pohyb, při kterém se produkují endorfiny (čili hormony štěstí). Můžete ale i chodit do přírody nebo si číst – způsobů, které vás pohlcují optimismem je jistě vícero.

Zaměstnejte se

Nechat zahálet svůj mozek – to je klíčem k rychlému stárnutí. Proto sebe i ho neustále zaměstnávejte. Snažte se, aby mozek dobře fungoval i v pozdějším věku. Luštěte křížovky, procvičujte ho a uvidíte, že se činnosti pozitivně podepíšou i na vaší pleti.