Stěhování lze zvládnout dobře, ale také s velkými potížemi. Záleží na tom, jak na to jdete. Tyto chyby dělají lidé vůbec nejčastěji, a tím se vystavují zbytečnému stresu.

Zbytečné nároky na sebe sama

Stěhování je už tak dost stresující záležitost. Sbalit všechny své osobní věci a převážet je z bodu A do bodu B je vyčerpávající. Pokud se pro stěhování rozhodnete navíc v době, kdy nejste vlastníkem dodávky, je to skutečný očistec. Stěhování Praha vám pomůže převézt vše potřebné, aniž byste museli ničit své osobní vozidlo.

Špatné plánování

Co si budeme povídat – i stěhování vyžaduje jistou míru plánování. Musíte vědět, co kdy můžete zabalit, a co nechat až na poslední chvíli. Vůbec se nebojte si na plán vzít papír a tužku a dobře si promyslet, co budete nutně potřebovat, a co nikoliv. Pokud se spolu s vámi stěhuje například i partner, nebo dokonce děti, zahrňte jejich potřeby do plánu a dodržujte jej. Předejdete zbytečným hádkám a nedorozumění.

Pojištění je jistota

Na dobu stěhování se někdy vyplatí si sjednat pojištění. Nikdy nevíte, co se vám při balení může poškodit. Někdy se dokonce stává, že vyteče pračka v tu nejméně vhodnou dobu. Pojištění je někdy stejně příjemné, jako měkký polštář. Můžete prostě spát v klidu, ať již se stane cokoliv.

Málo zabalujete

Myslet si, že když se na sebe křehké věci jednoduše nahromadí, nic se jim během cestování nestane, je velmi bláhové. Místo spoléhání se na náhodu se raději zásobte dostatkem reklamních letáků, které nikdo nechce. A zabalujte jako o duši.

Co tam vlastně je?

No a když už něco zabalíte – ať již do krabic, nebo třeba do pytlů, je později potřeba to pořádně popsat. Není nic horšího než hledání. Vyvarujte se tomu.

Stěhování jistě zvládnete na jedničku. Stačí jen nedělat základní chyby, nechat si pomoci a dobře organizovat.