Někteří lidé mají již desítky let v interiéru vinylovou podlahu. Tento druh podlahové krytiny se vyrábí již velmi dlouho a pokud si myslíte, že patří do minulosti, jste na omylu. Technologický pokrok se nedá zastavit a vinylové podlahy se dnes vyrábí ještě důmyslnějším technologickým postupem než dříve. Výsledkem je dokonalé řešení pro každý moderní interiér.

Co byste měli o vinylových podlahách vědět?

Často se jim říká vinyl podlahy nebo také PVC podlahy, je to tím, že se vyrábí z polyvinylchloridu. Tyto podlahy byly již odedávna oblíbené kvůli své odolnosti, není potřeba se o ně nijak starat a když jsou špinavé, stačí použít mop nebo hadr na podlahu. Jsou příjemné na dotek, můžete po nich chodit třeba i bosí a navíc nedělají žádný hluk. Nepoškrábou se, jsou odolné vůči nárazům a také jsou neuvěřitelně pružné. Oceníte je i v domácnostech s malými dětmi a domácími mazlíčky. Pokládají se lepením na podklad a pokud je váš podklad nerovný, stačí použít vyrovnávací směs.

Jejich pokládka není náročná a cena těchto podlah je velmi nízká, takže pokud máte hluboko do kapsy, tyto podlahy vám zajistí moderní řešení za málo peněz. Nabízí se vám stovky různých provedení, které jsou v mnoha vzorech a imitacích. Můžete tak podlahu skvěle zkombinovat s barvami ve vašem interiéru. Líbila by se vám barva dřeva, imitace dlažby nebo snad kamenné podlahy? Tuto podlahovou krytinu navíc můžete umístit do jakýchkoliv místností v domácnosti.

Jde o skvělé řešení pro interiér a pokud má vinylová podlaha nějakého konkurenta, tak jsou to snad jen laminátové podlahy, které mají obdobné vlastnosti jako vinylová podlaha. Jsou také odolné, antibakteriální a rovněž pokládka je u nich velmi rychlá. Vinyl není minulostí, ale naopak, z mnoha vzorů podlah si zajisté vyberete takový, který do vašeho interiéru zapadne nejlépe.