Úklidové práce nejsou oblíbenou činností asi nikoho z nás. Naštěstí existuje celá řada šikovných pomocníků, se kterými bude úklid nejen domácnosti hračkou.

Široký výběr nabízí společnost Black+Decker.

Vysavače a parní mopy

V nabídce naleznete celou řadu vysavačů – akumulátorový vysavač, tyčové vysavače, robotické vysavače, automobilové vysavače, vysavač zvířecích chlupů, parní mopy a parní čističe.

Posledně jmenované jsou ideálními pomocníky pro úklid dlažby, obkladů, plovoucích podlah či podlah jakkoli utěsněných. Parní mopy nabízejí špičkový výkon s minimálním úsilím. Parní čištění navíc eliminuje viry, bakterie a mikroorganizmy, jež se v domácnostech vyskytují. Další jejich výhodou je činnost bez jakýchkoli chemických látek. Také údržba je velmi snadná, podložky z mikrovlákna lze vyprat v automatické pračce. Pokud si vyberete přístroj s nástavcem, vytvoříte si tak ještě účinnějšího pomocníka.

Pokud potřebujete pomocníka pro rychlý úklid, volte akumulátorový zametač, který je efektivní především při úklidu koberců. Díky jeho rotačním kartáčům dochází k odstranění nečistot, které uvíznou v koberci.

Úklid oken

I okna je potřeba jednou za čas umýt a vyčistit. K tomuto účelu je určena aku stěrka, která výrazným způsobem usnadní práci a zrychluje proces úklidu. Využít ji lze u jakéhokoli druhu oken, uplatnění najde i při čištění zrcadel nebo prosklených částí sprchových koutů. Díky sací částí zabráníte odkapávání a stékání špinavé vody. Snadnou změnu pracovní pozice umožňuje otočná hlavice. Kapalina je odsávána ve všech polohách stěrky a to, i když je dnem vzhůru. Díky nízké hmotnosti a dokonalé ergonometrii se stěrka velmi snadno používá a umožňuje vyčistit okna snadno a bez případných šmouh, které nerada vidí každá hospodyňka.