Proč si pořizujete domácí mazlíčky, aby vám dělaly radost nebo aby byli šťastní i oni? Mnoho lidí si pořídí domácího mazlíčka a následně zjistí, že na něj nemají dostatek času. Domácí mazlíčci se následně začnou nudit. Zvířata nestačí jen krmit, je třeba se postarat i o to, aby měly dostatek zábavy, jinak se mohou třeba i zbláznit nebo se mohou začít sebepoškozovat. Pokud máte na zvířata málo času, někdy je dobré pořídit jich více, aby si spolu mohli hrát, vždy je ale důležité jim zajistit i další zábavu.

Jak zabavíte kočku?

Samozřejmostí pro kočky by měly být kočičí hračky. Kočky vypadají, že jsou samostatné a že se samy zabaví, nemohou to však udělat, když kolem sebe nemají žádné prvky, které by je zabavily. Venkovní kočky si zábavu najdou samy, ale co ty kočičky v interiéru? Ideální volbou je pořídit jim kočičí strom. Kočky milují šplhání a pokud nechcete, aby vám šplhaly po záclonách, kočičí strom se pro ně stane zdrojem zábavy, mohou zde lenošit a také si hrát.

Pro kočky jsou zapotřebí také škrábadla pro broušení drápků, ta se nabízí v mnoha provedeních, ale nejlepší jsou ta, která jsou kombinovaná se zábavou. Škrábadla pro kočky s prolézačkami, houpačkami, pelíšky nebo třeba bambulkami na provázku, to je zajisté zabaví. Kočky se také rády koukají z okna, zajistěte jim neustálý přístup k oknu, ať mohou sledovat, co se děje. Skvělou inspirací vám bude eshop Caskrmeni.cz.

Jak zabavit psa?

Nejlepší volbou je pořídit arzenál hraček, který budete pravidelně rozšiřovat, aby se měl pes stále z čeho radovat. Pes však vyžaduje ještě více pozornosti než kočka, kromě procházek je potřeba si s ním neustále hrát. Když máte venkovního psa, opět se dokáže zabavit i sám, třeba štěkáním na kolem jdoucí, ale i tak je vhodné mu pořídit zábavní prvky. Jestliže máte psa, který rád cestuje a stále vám utíká, je potřeba ho vždy zavřít, než se vrátíte domů. Ideální je prostorný kotec pro psa, kde bude mít dostatek prostoru, dostatečný výhled a přitom, mu tam nebude nic chybět, samozřejmě kromě vás.