Chcete zútulnit svému dítěti pokojíček? Chcete konečně po delší době vymalovat dítěti pokoj, jehož zdi jsou opravdu špinavé, až se zdí člověk nechce ani dotknout? Než se pustíte do malování dětského pokoje, vyplatí se zvážit pomoc od profesionálních malířů z Ostravy. I když si za jejich služby musíte zaplatit, pravdou je, že stěny budou vymalovány kvalitně, s dostatečnou podkladovou bází, také nebude nadělán nepořádek (nebo pokud ano, bude malíři pokojů samozřejmě uklizen). Pokud jste však stále toho názoru, že si pokoj vymalujete sami svépomocí, prozradíme vám pár tipů, které se vám mohou při malování dětského pokoje můžou hodit.

Abychom dlouho nechodili kolem horké kaše, prozradíme vám, jak je to tedy s malováním pokojů, jež jsou určeny těm nejmenším členům rodiny.

Tipy pro malování dětských pokojů

  • Pamatujte na to, že neexistují moderní a nemoderní barvy. Jen existují vhodné a nevhodné barvy. Do dětských pokojů se hodí hlavně kombinace bílé barvy a výraznějšího barevného odstínu.

  • Doporučujeme na zeď nalepit kvalitní tematickou samolepku, která dětský pokoj zútulní. Vybírejte z nabídky hlavně kvalitní samolepky, které při odstraňování nijak nepoškodí zeď dětského pokoje.

  • Nejvhodnější je chytrý nátěr, který je snadno otíratelný. Pokud by došlo k pokreslení nebo pomalování zdí, zdi snadno a rychle utřete vlhkou utěrkou.

  • Volte do dětského dekorativní štukování, které udělá z dětských pokojů výjimečnou místnost. Plastický reliéf je daleko sympatičtější než hladká stěna, která se hodí spíše do jiných místností domu.

  • Nebojte se tapet. Dětské pokoje mohou být posety tapetami od stropu až k podlaze. Nebraňte se ani kombinaci tapet a pestřejších barev.

  • V současné době je moderní takzvané tupování, což je velice výrazná technika, která se uplatňuje po celé ploše. Do dětských pokojů se opravdu hodí.