V posledních několika letech se řadí sklo mezi velice populární materiál, a proto nachází stále častější využití v moderním bydlení. Skleněné prvky do interiéru totiž poskytují více světla a zároveň patří mezi velice zajímavý designový prvek. V mnoha moderních interiérech si získala oblibu skleněná zábradlí, která nejen skvěle plní svoji funkci, ale zároveň dodávají interiéru nádech luxusu.

Elegantní schodiště

Skleněná zábradlí jsou oblíbenou volbou mnoha architektů. Skvěle totiž zapadnou do prostoru a dokáží s ním krásně splynout. Jejich hlavní předností je jednoznačně propustnost světla a schopnost opticky zvětšit prostor. Není žádné tajemství, že světlo hraje v interiéru důležitou roli. Jejich použití se nevztahuje pouze na vnitřní prostory. Mnohdy nachází využití i v exteriéru.

Moderní skleněná zábradlí však nefungují pouze jako skvělý designový prvek, ale dobře plní i svoji funkčnost. Patří mezi skvělou volbu ke schodišti, kde je třeba zajistit maximální bezpečí, jelikož poskytují dostatečnou ochranu proti pádu a zranění. Mimo jiné se skleněná zábradlí uplatní v jakémkoliv prostoru. Za jedinou nevýhodu skleněného zábradlí lze považovat nutnost jeho častějšího čištění, aby se skvěle lesklo. Avšak je třeba dodat, že každý materiál má své výhody a nevýhody.

Skleněné zábradlí od profesionální firmy

Skleněná zábradlí patří mezi skvělou volbu pro každého, kdo hledá elegantní a zároveň bezpečný typ schodiště. Při instalaci schodiště se skleněným zábradlím je třeba se obrátit na profesionální firmu, která se postará o výrobu schodiště přesně podle vašich představ.

Obrátit se můžete na zámečnictví Jihlava, které vyrábí vnitřní schodiště na míru již mnoho let. Zámečnictví a kovovýroba při výrobě neopomíjejí výběr takového typu skel, která budou splňovat vaše požadavky. Mezi jejich další činnosti patří také výroba kovaných výrobků, které se stanou ozdobou vašeho domova.