Sledujete módní trendy? Pak víte, že i když se každý rok jednotlivé šik kousky mění, na žebříčku oblíbenosti několik nestárnoucích kousků zůstává. Většinou se jedná o modely, které se ujaly natolik, že se jich lidé nechtějí vzdát. Mezi nimi najdeme i řadu stylových módních doplňků. Kupříkladu pásky – ty se nosily, nosí, a ještě se dlouho nosit budou. Kromě nich však stojí za vypíchnutí i náramky z minerálů, které jsou možná oblíbené proto, že mají dodávat energii, posilovat ducha a uklidňovat lidské tělo. Jestli to opravdu dokážou, na to si musí odpovědět každý jejich nositel sám.

Pokud však patříte k lidem, kteří náramky z minerálů nosí, věděli jste, že o ně musíte správně pečovat? Není to jenom proto, aby byla zajištěna jejich funkčnost, ale také abyste je ochránili před jejich poškozením. Jedná se přece jenom o cenné předměty.

Pozor na silné energetické pole

Péče o náramky z minerálních kamenů je však trochu jiná než péče o zlato, stříbro nebo chirurgickou ocel. Jelikož se minerální kameny berou za “léčivé” drahé kameny, je třeba k jejich péči přistupovat trochu jinak. Především je zapotřebí je nevystavovat silným energetickým polím, a to nezávisle na tom, jestli se jedná o magnetické nebo elektrické pole.

Co škodí náramkům z minerálů jsou také rentgenové paprsky, jež mohou vést ke změně barvy nebo k úplnému vymizení vlastností kamene.

Jak očistit náramky z minerálů

Náramky, které jsou složeny z minerálních kamenů, se vybíjí a opět nabíjí. Abyste je takzvaně “očistili”, je zapotřebí je po tři minuty držet pod vlažnou tekoucí vodou. Tím se odstraní z náramků hlavně povrchová nečistota. Pozor na dlouhé namáčení měkkých kamenů, mohlo by dojít k jejich rozdrolení.

Náramky po omytí sušíme v bavlněné látce. Poté je aktivujeme tím, že je například vyleštíme esenciálními oleji.