Na první pohled se může zdát, že je půjčovna nakladačů mnohem levnější než přímý nákup. Je tomu tak doopravdy? Na to se podíváme v tomto článku.

Půjčovna nakladačů sice není službou, která by byla na špici zájmu českých zákazníků, její obliba ale roste. A není se čemu divit. Proč tomu tak je? O tom si povíme v následujících řádcích.

    1. Široký vozový park

U nákladních vozů je určující jejich cena. Jak určitě dobře víte, koupit nový vůz není nic levného. Kdo si tedy chce založit stavební firmu, musí si připravit velký kapitál pouze na nákup strojů a dalšího vybavení. Půjčovna rypadel a nakladačů ale může váš problém vyřešit. Ušetříte spoustu peněz a získáte požadovaný vůz za mnohem lepší cenu.

Nejedna velká půjčovna manipulační techniky Praha se navíc může pyšnit rozsáhlým vozovým parkem. Pokud byste techniku nakupovali u prodejců, zúžil by se váš výběr nejen na základě financí, ale také dostupných značek u daného dealera. Půjčovny ale mají k dispozici celou řadu značek. Stačí jen přijít, vybrat si vůz a domluvit se na výpůjční době.

    1. Kdy není vhodné si půjčovat?

Půjčování nákladních vozů ale rozhodně není pro každého. Důvodů je hned několik. Jedním z nejdůležitějších je především nutnost dané vozidlo vrátit. Půjčujete si ho totiž jen na smluvenou dobu. Poté právo na užívání vypůjčené věci ztrácíte. Jde tedy o dobré řešení pouze pro ty firmy nebo jednotlivce, kteří daný stroj potřebují jen na krátkou dobu. Například pro dokončení smluvené zakázky nebo krátké práci na vlastním pozemku.

Ani s tou cenou to ale není tak skvělé, jak to na první pohled vypadá. Pokud budete půjčovnu využívat jako krátkodobé řešení, pak se cenově rozhodně vyplatí. Jakmile si však nějaký stroj vypůjčíte na delší dobu, prodraží se vám to. Jednou nebo později se totiž dostanete přes nákupní cenu vozidla a budete v mínusu. Pokud tedy budete stroj používat pravidelně, raději sáhněte po koupi.