Rádi byste, aby váš dům vypadal originálně? Hledáte možnost, jak oživit nudnou fasádu? Popřemýšlejte nad betonovými obklady, které mohou mít přírodní vzhled, zajímavé kombinace barem a vypadají opravdu skvěle.

Betonové obklady

Když se řekne betonový obklad, pravděpodobně si představíte klasický šedý beton v divném tvaru. Opak je však pravdou. Betonové obklady jsou zhotoveny tak, aby napodobovaly přírodní vzhled a vypadaly podobně jako kámen či dřevo. Betonové obklady na vašem domě tak připomínají spíše přírodní vzhled než šedé doupě. Vybírat si můžete z řady různých tvarů, barev i designu betonových obkladů. Často se jedná o dokonalé imitace dřeva či kamene. Setkat se můžete například s imitací pískovce, mramoru, břidlice, ale i dalších typů kamenů

Interiér i exteriér

Betonové obklady jsou vhodné do interiéru, ale také exteriéru. Výhodou betonu jsou jeho technické vlastnosti, snadno se s ním pracuje a pravdou je, že i jeho instalace je lehčí. Pokud jsou betonové obklady aplikovány v interiéru, dokonale zútulňují prostor a hodí se například ke krbům. Na fasádě vypadají betonové obklady také skvěle, zvláště pokud jsou v provedení imitace kamenů. Obklady však mohou sloužit i na zahradě, například jako obklad zídky či části pergoly.

 

Dlaždice

Do zahrady můžete zvolit betonové dlaždice, které mohou mít nejrůznější barvy a design. Často se jedná i o imitace se vzorem dřeva, které jsou mnohem odolnější a vypadají skvěle. Betonové dlaždice oceníte především, pokud si na vaší zahradě chcete vytvořit relaxační koutek, část zahrady vyhradit na grilování či si vytvořit hezké cestičky po zahradě. S betonovými dlaždicemi to půjde jedna radost a můžete si vybírat z jejich rozmanité nabídky. Nemusíte se tedy obávat, že byste si vhodnou barvu či vzor nevybrali.