V současné době hledá spousta lidí novou práci a někteří z nich si volí jiný obor, v němž chtějí pracovat. Patříte-li mezi ně, podívejte se na tipy od Orange Academy, jak úspěšně udělat rekvalifikační kurz!

Ať už jste se rozhodli pro jakýkoliv obor nebo nad tím správným teprve přemýšlíte, vždy pamatujte na níže uváděné tipy, které vám doporučuje vzdělávací společnost Orange Academy. Budete-li se jimi řídit, uvidíte, že díky nim kurzem snadno projdete!

  1. Najděte si dostatečnou motivaci

Vaše motivace by neměla být založena pouze na penězích. Vybírejte si kurz také podle vašich zájmů, schopností a možností uplatnění se na trhu práce!

Tip: Mezi žádané obory na trhu práce patří v dnešní době například:

  • účetnictví (mzdové i podvojné),
  • online marketing,
  • programování,
  • masérství.
  1. Vyberte si správnou vzdělávací společnost

Máte-li vybraný rekvalifikační kurz, podívejte se na vzdělávací společnosti, které daný obor vyučují. Zjistěte si, jaké mají recenze, jací lektoři v ní působí (zda mají dostatek zkušeností), zda poskytují akreditované kurzy a také, zda je nabízejí v blízkosti vašeho bydliště.

  1. Výuku berte vážně

Pokud jste se rozhodli navštěvovat některé ze vzdělávacích zařízení a docházet na hodiny, výuku berte vážně a nepodceňujte ji! Nevynechávejte zbytečně lekce, učte se i doma a probíranou látku si opakujte. Vyhnete se tak zbytečnému stresu před závěrečnou zkouškou a dohánění učiva na poslední chvíli. Na hodinách se nebojte ptát, pokud něčemu nerozumíte.

Budete-li chodit na kurz, který je zaměřený především na praxi (kosmetický, masérský, apod.), zkoušejte si nabyté dovednosti i jinde. Máte-li v oboru podnikajícího člena rodiny, kamaráda či známého, požádejte ho o možnost praxe a nechte se tak obohatit jeho zkušenostmi.

Tip: Orange Academy vám umožňuje absolvovat nejen kurzy účetnictví v Praze, Brně, Ostravě, ale i v menších městech po celé České republice!