Jedním ze základních pojištění, které bychom měli mít sjednané naprosto všichni, je pojištění nemovitosti. Toto se vztahuje jak na prostor, který obýváte jako nájemník, tak i na nemovitost, co máte v osobním vlastnictví. Jak si pojistit prostor, ve kterém žijeme?

Lze si pojistit celou řadu nemovitostí

Abyste si pojistili váš byt nebo dům, jediné, co musíte znát, je jeho obytná plocha v metrech čtverečních. Toto vám naprosto postačí, abyste si mohli sjednat pojištění domu. Takto si lze pojistit váš rodinný dům nebo rekreační stavbu až se dvěma byty, byt v osobním vlastnictví, nemovitost ve stavbě nebo trvale i rekreačně obydlenou domácnost. Takto jednoduše lze pojistit i budovy s podnikatelskou činností do poloviny obytné plochy a vybavení kanceláře nebo ordinace. Samozřejmě k pojištění patří i pojištění garáže a bazénu či vířivé vany.

Pojištění sjednáte online

Přejete pojistit si dům on-line? Vyhnete se tak nepříjemné návštěvě pojišťovny, kde se mnohdy střetnete s velmi nerudnými úředníky. Z pohodlí domova máte dostatek potřebného času k prostudování všech bodů pojistné smlouvy, takže vám nic ve stresu neunikne. A podrobnosti, na které se potřebujete doptat, vám snadno zodpoví zákaznická linka. Máte vše ve svých rukou a nikdo vás do ničeho nenutí.

V jedné ceně máte dvě pojistky

Při pojistce nemovitosti navíc získáte zdarma pojištění občanské odpovědnosti s limitem až 10 miliónů korun. Jste tak zcela kryti pro případ, že nechtěně způsobíte škodu na majetku nebo na zdraví jiné osobě. Když nechtěně shodíte v obchodě zboží nebo když nedopatřením vaše pračka zaplaví byt od sousedů, jste naprosto krytí.

Jediné, co potřebujete znát pro to, abyste si pojistili svou stavbu, byt nebo dům, je velikost obytné plochy v metrech čtverečních. O vše ostatní už se postará pojišťovna.