Máte blízko k interiérovému designu? Nebo vás to táhne spíše k tomu exteriérovému designu? Ať už vás zajímá cokoli, v každém případě se zajímáte o svět bydlení. V současné době se velice dbá na to, aby byly domácnosti krásné na pohled, aby byly moderní a lahodící oku. Abyste však takovou domácnost vykouzlili, vyplatí se vědět, jaké existují základní skupiny kování. Přece jenom kování je nedílnou součástí domácností, i když právě kování (a to jak kování pro interiérové dveře, tak kování pro skládací dveře) bereme jako samozřejmost a řešíme ho na poslední chvíli.

Dveřní kování

Vůbec první skupinou kování je dveřní kování čili kování pro interiérové dveře, kování pro skládací dveře a další. Dále lze dveřní kování rozdělit na kování štítové, štítové nerezové, také rozetové, renovační nebo bezpečnostní. Existuje taktéž ochranné kování, které je v posledních letech velice oblíbené a populární.

Při výběru dveřního kování se očekává především funkčnost a kvalita. To jsou dvě hlavní kritéria, od kterých by se měl člověk odpíchnout při výběru.

Okenní kování

Pak také existuje okenní kování. Okenní kování by mělo být především estetické, ale také bezpečné. To jsou opět další dvě kritéria, podle kterých se lidé rozhodují při výběru. Bez okenního kování by nebylo možné mikroventilovat, také by nebylo možné okna otevírat nebo okna sklopit. Je to tedy opravdu nedílná součást oken a domácnosti jako takové.

Nábytkové kování

Možná jste v minulosti vybírali kování pro posuvné dveře ve skříních. Tento typ kování lze zařadit do skupiny nábytkového kování, kam také spadají kluzáky, nábytkové úchytky, dále taktéž zásuvkové pojezdy a další. Od nábytkového kování se odvíjí to, jestli bude nábytek dostatečně kvalitní a jestli se bude nábytek pyšnit dlouhou životností. Právě nábytkové kování je totiž nejvíce namáháno při používání nábytku.