Když se řekne investiční zlato, mnoho lidí si vybaví švýcarské rafinérie, jako třeba Argor-Heraeus. Ten, společně s PAMP a Valcambi, zásobuje třetinu světového rhu. To se ovšem změnilo v období koronavirové pandemie. Rafinérie musely na téměř 2 měsíce uzavřít svůj provoz, čímž na trhu vnikla velká trhlina a nyní je poptávka po stříbrných a zlatých slitcích taková, že je trh nendokáže pokrýt. Stále více investorů proto nyní vzhlíží jinam a sice po investičních zlatých mincích Wiener Philharmoniker.

Proč investovat zrovna do mincí

Žádná česká mincovna investiční zlato ve formě slitků (cihel) nevyrábí, švýcarské rafinérie nezvládají produkovat a vídeňské zlaté mince Wiener Philharmoniker se dostaly velmi do popředí. Tyto mince jsou známé po celém světě a je o ně velký zájem, vždy s nimi máte jistotu, že je můžete všude výhodně prodat. Prodávají se za cenu zlata a naplatíte žádnou přidanou sběratelskou hodnotu, jako je tomu u numismatických mincí. Mince Wiener Philharmoniker se razí ve Vídni z ryzího zlata v hmotnosti trojské unce (1 Oz) a menších. Nejvýhodnějším místem pro nákup v České republice je Obecní dům v Praze. Sídlí zde firma Zlaté mince Numismatika, která je nejlepším českým specialitou na investiční kovy, zajišťuje prodej i nákup slitků i investičních mincí od předních světových rafinérií. Prodej i nákup mincí je tu vždy za ty nejlepší ceny, protože se řídí aktuálním kurzem.

Zlaté mince Wiener Philharmoniker

Zlaté mince Wiener Philharmoniker můžete koupit v Obecním domě i do 5000kč. Vedoucí prodejny, pan Palas, uvedl, že je největší zájem o originální zapečetěná balení s hologramem po 10 nebo 20 kusech mincí. Mince vychází cenově výhodněji než švýcarské slitky stejné hmotnosti. Prodej mincí je zcela diskrétní a na rozdíl od zlatých slitků nejsou mince číslovány. Mince jsou velmi atraktivní investicí, jsou krásné na pohled a jejich vlastnictví přináší mnoho radosti. Jsou skvělou investicí, kterou můžete kdykoliv proměnit zpět na peníze.