Ať už jste majitelem pružinové matrace, latexové matrace nebo pěnové matrace, může se stát, že se na ní z ničeho nic urodí skvrny. Na vině může být to, že jíte v posteli, ale také na vině může být pomočení dětí či domácích mazlíčků. Nebo i skvrny od krve jsou na první pohled těžce odstranitelnou skvrnou, která se na matraci může objevit. Je však pravdou, že i ty na první pohled skutečně nevyčistitelné skvrny jde odstranit, pokud víte, co na ně použít. A my to víme!

Směs, která odstraní i to zdánlivě nevyčistitelné

Ptáte se, jak odstranit skvrny od moči, krve a dalšího? Stačí, když si vytvoříte unikátní směs, která vám stoprocentně zabere. Ptáte se, z čeho se směs skládá?

Není to nic jiného než směs saponátu na nádobí, peroxidu vodíku a lžičky jedlé sody. Takto připravená směs se nanáší na skvrny a nechá se zaschnout. Po sloupnutí se na skvrnu nanese buď bezbarvý peroxid, nebo saponát na nádobí, jež se jemně vmasírují do matrace. Skvrna by posléze měla úplně zmizet.

Pozor na to, z jakého materiálu je matrace vyrobená

Jak již bylo nastíněno, v současné době existuje celá řada druhů matrací. Každá z nich je pak vyrobená ze zcela jiného materiálu. Proto je velice důležité, abyste si dopředu zjistili, z jakého materiálu je vyrobena vaše matrace. Důvodem toho je fakt, že některé materiály jsou velmi citlivé na chemické prostředky.

Jak zamezit skvrnám na matracích

Pokud se však chcete vyvarovat tomuto zdlouhavému čištění matrací, doporučujeme dělat několik kroků v rámci prevence. Kupříkladu dětské matrace by měly být pokryté takzvaným chráničem matrací, který zabrání tomu, aby v případě pomočení pronikla tekutina až na matraci. Také doporučujeme pravidelně prát snímatelný potah na matracích, a to na šedesát stupňů.

Jestliže zrovna převlékáte peřiny, doporučujeme matraci rovnou vysát a odstranit z ní tak nečistoty, které by ji posléze mohly třeba znečistit.