Erektilní dysfunkce, tedy přetrvávající potíže při dosahování a udržení erekce, postihuje mnoho mužů. Ti se však o svém problému často bojí mluvit a také jej řešit. Tento problém mnohdy stojí i za ukončením vztahu, přitom existuje řada možností, jak tento problém vyřešit.

V jakém věku?

Erektilní dysfunkce zasahuje všechny generace mužů, ale samozřejmě s věkem její procentuální zastoupení roste. Některé odhady uvádějí, že po čtyřicátém roku věku jí trpí v určitém stupni až polovina mužů. Nejedná se tedy o problém nijak zvláštní, ale je potřeba jej včas řešit.

Projevy

Je vaším problémem erektilní dysfunkce? Je tedy vždy nutné hledat její příčinu. Dysfunkce se projevuje neschopností dosáhnout erekce a udržením erekce po dostatečně dlouhou dobu. Existují samozřejmě také různé stupně dysfunkce, která postihuje různé stupně erekce. Každý muž může mít specifický problém v určitém stupni při dosahování erekce.

Příčiny

Za změnami v kvalitě erekce může stát řada příčin. Většinou jsou tyto změny spojovány se stárnutím a postupným poklesem hladiny testosteronu. Může jít však i o spojitost psychickými problémy či psychickým blokem. Erektilní dysfunkce se pojí i s určitým typem nemocí, například poruchou funkce štítné žlázy. Za tímto problémem však může stát také stres, léky či špatná životospráva.

Možná řešení

Nutné je hledat příčinu této dysfunkce a řešit ji včas, ne řešení problému zbytečně odkládat. Samozřejmě, že možná řešení jsou individuální na základě příčiny dysfunkce. Dobrou volbou pro zlepšení erekce je také užívání pilulek, zvlášť pokud vám odborník předepíše Cialis. Tento lék významně přispívá ke zlepšení problémů s erektilní dysfunkcí. Jeho účinky jsou také mnohem delší, i když nemusí být vhodné pro každého muže.