Regály jsou našimi stálými a velmi dobrými společníky. Když potřebujeme skladovat zeleninu ve sklepě, saháme právě po nich stejně jako v okamžiku, kdy si potřebujeme v kůlně, kutilské dílně nebo garáži udělat pořádek. V porovnání s těmi plastovými alternativami jsou nejen stabilnější a pevnější, ale také se pyšní vyšší odolností. Jejich vlastnosti se však násobí s tím, jestli je správně smontujeme. Bohužel se při montáži kovových regálů dopouštíme celé spousty chyb.

Stavba kovových regálů není zas tak složitá, jak se možná někomu na první pohled jeví. Dokonce nezabere ani příliš mnoho času, proto si nemusíte volat odborníka nebo hodinového manžela. Smontovat je může prakticky kdokoliv. Pokud se do montáže chcete v nejbližší době pustit, doporučujeme se vyvarovat níže uvedeným chybám, které by mohly mít neblahé následky.

Regály ukotvujte

Mnozí majitelé kovových regálů zapomínají na jedno, a sice na ukotvení regálů. Pokud se chcete vyvarovat kývání nebo možnému pádu v okamžiku, kdy do regálu někdo drcne, na tento krok nezapomínejte. Zejména, pokud je plánujete zatížit naplno, je dobré je ukotvit rovnou do stěny. Tím se vyvarujete následkům, které způsobuje malá stabilita regálu.

Dotahujte a přitahujte

I když je montáž tohoto kovového pomocníka opravdu snadnou záležitostí, která dokonce nezabere ani příliš mnoho času, měli byste dotahovat a přitahovat. Mnozí lidé montáž takzvaně “odfláknou” a později se diví tomu, že police padají a že se regál sype jako domeček z karet. Proto veškeré šroubky a další díly dotahujte a přitahujte. Samozřejmě nevykazujte veškerou svou sílu (zejména velcí, statní muži), abyste komponenty regálu nezničili.

Nesprávné položení polic

Třetí a velmi častou chybou, které se také dopouštíme při montáži kovových regálů, je špatné položení polic. Ať už je police z kovu nebo má dokonce dřevěné komponenty, správně ji usaďte, ať nemá šanci sklouznout do prostoru mezi nosníky regálu.