Istrie je poloostrovem, který má svým návštěvníkům co nabídnout. Právě do Istrie se totiž dostanete za pár hodin jízdy autem z České republiky. Jedná se totiž o poloostrov nacházející se blízko hranic se Slovinskem.

Slunečný poloostrov

Istrie vybíhá do Jaderského moře a nachází se mezi Terstským a Kvarnerským zálivem. Část poloostrova náleží Itálii, Slovinsku a Chorvatsku. Čeká zde na vás samozřejmě středomořské podnebí a typická středomořská fauna a flóra. V létě si zde užijete typicky slunečného teplého počasí, zimy jsou zde mírné. Dobře se tu daří vinné révě, ale najdete zde i olivovníkové plantáže.

Pula

Největším istrijským městem je Pula, kde se nachází také velký přístav. Najdete ho na jihozápadním pobřeží poloostrova. Obklopeno je město sedmi kopci a jeho historie je opravdu zajímavá. Navštívit zde můžete římský amfiteátr, který je opravdu krásný.

Rovinj

Pokud chcete navštívit opravdu romantické město chorvatského pobřeží, zamiřte do svého hledáčku Rovinj. Typické jsou pro něj úzké domy, romantické uličky, malá náměstí v benátském stylu a příjemná atmosféra. Rovinj jistě stojí za návštěvu.

Fažana

Perlou istrijského pobřeží je však Fažana, která se nachází v jihozápadní části Istrie. Právě zde najdete krásné oblázkové pláže, které jsou pro Istrii spíše netypické. V centru města naleznete skvělé restaurace, kavárny a obchůdky.

Ubytování

Istrie je díky své poloze dobrou volbou pro osoby, které chtějí strávit dovolenou v Chorvatsku, ale nechtějí zajíždět příliš na jih této země. Istrie je opravdu blízko a nabízí vše, co pro kvalitně strávenou dovolenou budete potřebovat. Prohlédněte si pestrou nabídku ubytování Chorvatsko a užijte si kvalitní dovolenou právě zde. V Chorvatsku naleznete pestrou nabídku apartmánového ubytování, které vás vyjde finančně výhodněji a nabídne vám dostatečný komfort i pro rodinnou dovolenou. Dovolena Chorvatsko je skvělou volbou pro páry i rodiny.