Městský park bez kvalitních laviček či zahrada bez útulného koutku s lavičkou. Dokážete si to představit? Kvalitní lavičky jsou samozřejmě praktickým doplňkem mnoha míst, které nabízí možnost odpočinku a zútulňují daný prostor, ve kterém si vy můžete odpočinout. Jaké lavičky však jsou ty pravé pro vás?

Pestrý výběr

Co se týká laviček, existuje jich opravdu pestrý výběr, který se liší nejen tím, jaký mají lavičky design, ale také použitým materiálem a kombinací daných materiálů. Rozhodujícím prvkem může být samozřejmě také cena laviček. Vybírat si tak můžete z nabídky betonových, ocelových, kovových, litinových, dřevěných laviček apod. Velmi záleží na tom, kolik chcete do laviček investovat, jakou odolnost a životnost od nich vyžadujete a jak se do daného místa hodí svým designem.

Klasické lavičky

Mezi klasiky mezi lavičkami, které vydrží roky, patří betonové lavičky, které najdou své uplatnění spíše ve veřejných prostorech. Jejich předností je dobrá stabilita, pevnost, odolnost a dlouhá životnost. Klasikou jsou i litinové lavičky, které jsou zpravidla v kombinaci kvalitní šedé litiny a masivního dřeva. Jsou vhodné pro venkovní využití a splňují více estetický účel. Lze je umístit například do parků, zahrad, ale i na promenády, kam se díky specifickému designu skvěle hodí.

Modernější varianty

Kovové lavičky se hodí do parků i veřejných prostranství či v administrativních prostor. Působí decentně, vkusně a moderně. Mohou doplňovat exteriér i interiér. Kovové lavičky navíc mohou být různě zpracovány, například víc moderně či elegantně. Dnes jsou velmi oblíbené i lavičky s plastem, které jsou velmi odolné a jsou zárukou dlouhé životnosti. Plastové latě jsou přitom vyráběny z recyklovaného plastu, a jedná se tak o skvělou formu využití vzniklého plastového odpadu.