Když se stane pracovní úraz, je to velmi nepříjemná událost, mohou nastat zdravotní komplikace, které vás dlouhodobě poznamenají. Za pracovní úraz pochopitelně náleží zaměstnanci odškodnění a nezáleží na tom, jestli si ho způsobil on sám. Zaměstnavatelé jsou dokonce povinni být pro tyto případy ze zákona pojištění. Zaměstnavatel bude mít tedy vždy dostatek prostředků na vaše odškodnění. Mnoho zaměstnavatelů o tom však ani nechce slyšet a namísto toho, aby zaměstnanci pomohli, tak se k němu otočí zády.

V případě úrazu máte na odškodnění právo a částky za odškodnění vůbec nejsou malé, u vážných úrazů jsou to stovky tisíc korun. Pokud jde o zranění s celoživotními následky, tak může být odškodnění v milionových částkách. Mnoho zaměstnavatelů sází na to, že se zaměstnanci v zákonech nevyznají, nechtějí se soudit nebo dostanou ze zaměstnavatelů strach. Vždy náleží za pracovní úrazy odškodnění a pokud se vám pracovní úraz stal, nenechte se zastrašit, obraťte se na společnost 1. zdravotní, která bude hájit vaše práva a pomůže vám získat odškodnění v maximální výši.

Postup při pracovním úrazu

Ne každý ví, jak se při pracovním úrazu správně zachovat. Jako první svůj úraz ohlaste a obstarejte si důkazy a svědky. Fotografie nehody a očití svědkové vám pomohou v případě, kdyby došlo ke sporu se zaměstnavatelem. Dále trvejte na vypracování záznamu o úrazu. Záznam o úrazu je potřebný pro vyjednávání s pojišťovnou. Poté se obraťte na 1. zdravotní a to na čísle 733 60 80 91 nebo prostřednictvím kontaktního formuláře na webu 1zdravotni.cz. Tým advokátů se postará, abyste dosáhli odškodnění. Veškeré konzultace a analýzy máte zdarma, za nic neplatíte. Společnost si vezme odměnu jen v případě, kdy vše dotáhne do konce a zajistí vám plné odškodnění. Odškodnění pracovní úraz náleží každému zraněnému zaměstnanci, nenechte si šlapat po svých právech.