Pásové pily jsou základním vybavením firem, působícím v oblasti dřevozpracujícího průmyslu. Vytěžené kmeny stromů se zde rozřezávají na prkna, fošny, trámy a jiné produkty, které se pak uplatňují převážně jako stavební materiál. Zpracovatelům dřeva dodává pásové pily jejich výrobce Wood-Mizer Industries. Výrobky této společnosti odpovídají současným vysokým nárokům na kvalitu a spolehlivost. Dřevozpracující firmy mohou díky tomuto vybavení zvyšovat rentabilitu a produktivitu práce. O kvalitách a vedoucím postavení značky Wood-Mizer v pilařství tenkého zářezu svědčí více než 75 tisíc pásových pil, které jsou v provozu ve více než stovce zemí po celém světě.

Pilové pásy

Hlavní součástí pásových pil jsou pochopitelně pilové pásy. Wood-Mizer dodává pilařům v celém světě široký sortiment pilových pásů. Pro optimální řezný výkon u různých druhů kmenů, jsou nutné specializované pilové pásy. Proto testovací týmy Wodd-Mizer pracují ve všech světadílech a pro specifické druhy kmenů a dřeva vyvíjejí a zdokonalují speciální pilové pásy. Již od roku 1987 je Wood-Mizer stále jediným výrobcem pásových pil na světě. Vedle výroby pásových pil a pilových pásů nabízí také servis pásových pil. Vysoké kvality pilových pásů a jejich ostření je dosahováno výhradním ostřením CBN kotouči a počítačově řízenými šrankovníky. Pilové pásy Wodd-Mizer se dodávají v pěti různých značkách: RazorTip, BiMetal, MaxFlex, DoubleHard a Silver Tip.

Omítací pily

Omítací pila slouží k omítání řeziva v lince rámových pil. Vyrábí se ve třech variantách, s levou, pravou nebo oboustranně přestavitelnou pilou. Omítací pila EG300-Wood-Mizer kombinuje funkce omítačky a vícenásobného dělení řeziva do jednoho stroje. Její předností je maximalizace výtěžku z každého prkna, co znamená zvýšení celkové produktivity pily o 20-30 procent. EG300 se skládá z hlavní řezné jednotky, vstupního podávacího stolu a výstupního stolu. Standardně se dodává se dvěma pilovými kotouči pro použití jako omítačka.