Každý, kdo má nějaké finanční úspory, přemýšlí nad tím, kam a jak je investovat. Někdo si pořídí nemovitost, jiný využije nabídku podílových fondů a další své finance investuje do drahých kovů.

Investice do drahých kovů

Drahé kovy jsou komodita, která se využívá nejen pro investování, ale i v medicíně, kosmonautice či elektrotechnice. Jejich hodnota je závislá na poptávce, nikoli na politice státu či politice celosvětové. Jsou chráněny proti inflaci, je to tedy velká jistota v období finanční krize. Lze s nimi obchodovat po celém světě. Investice do drahých kovů nepředstavuje tak velké riziko jako třeba investice do cenných papírů. Vzhledem k tomu, že se zásoby především zlata a stříbra tenčí, bude mít zajisté investiční zlato a investiční stříbro vyšší cenu.

Společnost Zimmermann

Uvažujete-li o investici do drahých kovů, prohlédněte si nabídku společnosti Zimmermann, která nabízí nejen investiční zlato, ale také stříbro či platinu palladium.

Investiční zlato si můžete pořídit jako zlaté slitky či zlaté mince, investiční stříbro nabízí také investiční slitky či stříbrné mince a v nabídce platiny palladia naleznete platinové slitky, palladiové slitky a platinové mince.

Tipy pro vás

  • Platinovým a stříbrným investičním mincím dávají přednosti investoři, kteří nemají zájem o uměleckou hodnotu mincí, kterou nabízejí především mince pamětní, historické či sběratelské. Díky nominální hodnotě, která je na jednotlivých mincích uvedená, je lze využívat i jako zákonné platidlo. Mince mají certifikát, který je garantem dobré likvidity.

  • Investice do zlatých slitků je ideální doplněk finančního portfólia. Zlaté slitky chrání svého majitele před inflací a zároveň zhodnocují jeho vložené prostředky. Cena se odvíjí od aktuální hodnoty zlata na burze a hmotnosti jednotlivých slitků.