Jsou věci, ze kterých vám úsměv na rtech rozhodně nenaskočí. Naopak je vám z nich do pláče a na tváři se objeví vrásky. Kdo ví, třeba ze stresu vypadne i pár vlasů… Graffiti na jinak krásně čisté fasádě dokáže přivodit velmi nepříjemné pocity. Ale nejste v tom sami. S podobnými problémy se denně potýkají desítky až stovky lidí ve všech koutech republiky. Otázka zní – je vůbec možné graffiti odstranit tak, aby fasáda opět vypadala jako nová?

Čištění fasády svépomocí

Když je vůle a odhodlání, výsledek obvykle předčí očekávání. V souvislosti s graffiti to bohužel neplatí. Úspěšnost vaší mise závisí na předchozích zkušenostech, vhodně zvolených čistidlech a technice.

Většina lidí pochopitelně žádné zkušenosti nemá. Odstraňování graffiti je záležitost, kterou málokdo řeší pravidelně, a nezbývá, než se vydat cestou „pokus – omyl“. Jenomže ta vás může přijít draho. Nepodaří-li se vám odhadnout složení barev, jen těžko trefíte výběr čisticích prostředků. Nakonec plochu nevyčistíte a v horším případě podklad poškodíte.

Odborní čištění je sázkou na jistotu

Odvážným štěstím přeje a je jen na vás, zda se nakonec pustíte do čištění fasády vlastními silami, nebo se obrátíte na někoho, kdo se touto činnosti zabývá profesionálně a vykazuje špičkové výsledky. Odborný zásah se neobejde bez analýzy povrchu a čištění vzorku zdiva pro ukázku, do jaké míry lze graffiti odstranit. Díky tomu získáte objektivní představu o tom, jak bude fasáda vašeho domu po zásahu antigraffiti týmu vypadat. Obvykle se graffiti podaří vyčistit tak, že po něm nezbude ani památky.

Vyčištěním fasády však práce profesionálů nekončí. Nabídnou vám také antigraffiti nátěr, který na zdivu vytvoří ochrannou vrstvu. V případě dalšího běsnění sprejera barvy neproniknou do struktury materiálu a bude mnohem jednodušší, rychlejší a levnější je vyčistit.

Kolik vás bude odstranění graffiti a prevence stát? Podrobnosti a ceník antigraffiti nátěrů najdete na www.graffiti.cz.