Zatímco inflace mává s hodnotou našich peněz, zlato je jistotou, protože jeho cena kolísá jen nepatrně a mnoho lidí ho považuje za nejlepší možnost, jak ochránit své prostředky. Někteří si rádi kupují zlaté šperky, jiní rádi kupují investiční zlato, do kterého ukládají své bohatství. Zlato si však nemusíte jen kupovat, můžete ho sami získat. Ještě než se vydáte s krumpáčem k nejbližší skále hledat zlatou žílu, měli byste vědět, že v Čechách se nejlépe zlato získává rýžováním.

Skvělá zábava a příležitost, jak zbohatnout

K nejběžnějším způsobům získávání zlata patřilo v minulosti jeho rýžování. Ne každá řeka je zlatonosná, ale existují lokality, které jsou výskytem zlata vyhlášené. Zlato se do řeky dostane tak, že zlatonosný sediment eroduje a postupně se dostane do různých míst vodního toku, kde se ukládá. Možná si vybavíte zlatou horečku, která nastala v 19. století. Nespočet lidí se vydával do divočiny s vidinou zlatého pokladu. Snad nejznámější je zlatá horečka, která probíhala na Klondiku a stála život mnoha lidí, kteří zlato nenašli a při svém hledání našli pouze smrt nebo bídu.

Rýžováním je možné zlato získat a když máte šťastnou ruku a vyberete vhodné místo, můžete ho najít i slušné množství. Ačkoliv je šance na nalezení většího zlatého nugetu velmi malá, můžete narazit na zlatinky o velikosti necelého milimetru až několika milimetrů. Ačkoliv se v některých částech světa lidé rýžováním zlata ještě živí, dnes jde především o skvělou zábavu, během které jste v krásné přírodě a věnujete se koníčku, který je mimořádně zábavný a může vám zároveň vydělat peníze. Jak zajisté tušíte, k rýžování zlata potřebujete nezbytné vybavení. Specialistou na rýžování zlata je portál Rawgold.eu, kde si můžete vše potřebné výhodně pořídit.

Na webu si můžete pořídit rýžovací splavy, rýžovací rohože, rýžovací pánve, detektory kovů na zlato a další nezbytné vybavení. Dokonce si zde můžete pořídit i samotné rýžované zlato. Díky kvalitnímu vybavení pro vás bude rýžování zlata mnohem jednodušší než to měli prospektoři v minulosti. Kromě potřebného vybavené najdete na webu i všechny důležité informace, které potřebujete o rýžování tohoto cenného kovu vědět.

Úvodní foto: commons.wikimedia.org/wiki/File:Gold_panning_at_Bonanza_Creek.JPG