Plná a skvělá chuť při nula tuku. Zhruba tak by se dal popsat květák Buffalo. Tato křupavá a pikantní pochoutka je v mnohých ohledech lepší a zdravější alternativou ke klasickým křidýlkům Buffalo. Opravdu, vyzkoušejte to.

Co budete potřebovat

  • 1 velký květák
  • ½ šálku mouky
  • ½ šálku mléka
  • 1 čajová lžička česnekového prášku
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky papriky
  • ¼ lžičky mletého kmínu
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2/3 šálku omáčky z kajenského pepře
  • dresink dle vlastního výběru

Jak na to

Předehřejte troubu na 220°C. Velký plech potřete máslem nebo olejem. Následně ve velké míse promíchejte mouku, mléko, česnek, sůl, papriku, kmín a pepř. Přidejte hlavičky květáku a vykoupejte je v připravené směsi. Rovnoměrně je rozprostřete na plechu a pečte zhruba 15 minut.

Jakmile se květák peče, připravte si v misce rozpuštěné máslo, které smícháte v horké omáčce. Hotový květák vložte do omáčky, pořádně promíchejte a vraťte zpět na plech. Pečte dalších 20-25 minut, než bude květák a jeho kůrka krásně křupavá. Přejeme dobrou chuť.