Nerez plech, známý také jako nerezová ocel, je jedním z nejpopulárnějších materiálů v průmyslu díky svým výjimečným vlastnostem. Jeho odolnost vůči korozi, vysoká pevnost a estetický vzhled činí z nerez plechu ideální volbu pro mnohá uplatnění. Používá se ve stavebnictví, potravinářství, chemickém průmyslu, zdravotnictví a mnoha dalších odvětvích. Zde uvádíme několik typů, kde se můžete s nerezem setkat.

Kuchyňské vybavení

Nerezová ocel je velmi oblíbená při výrobě kuchyňského vybavení díky svému lesklému vzhledu a odolnosti vůči korozi. Kuchyňské dřezy, kuchyňské desky, sporáky, trouby, digestoře a mikrovlnné trouby jsou často vyrobeny právě z nerezové oceli. Je to proto, že nerezový plech je snadno čistitelný, odolný vůči teplotním šokům, a zároveň pomáhá dotvořit moderní a profesionální vzhled každé kuchyně.

Domácí spotřebiče

Nerezová ocel je také běžně používána při výrobě spotřebičů. Chladničky, myčky na nádobí, pračky, sušičky, kávovary a další domácí spotřebiče jsou často vyrobeny z nerezu. Tento materiál jim dodává nejen estetický vzhled, ale také odolnost a dlouhou životnost, a zároveň do interiéru vnáší pocit luxusu.

Stavebnictví

Ve stavebnictví se nerezová ocel používá na různé účely. Je často využívána na výrobu zábradlí, schodišťových konstrukcí, různých držáků a příchytek. Je také vhodná pro venkovní prostředí, například na okenní rámy a další konstrukční prvky. Díky své odolnosti vůči povětrnostním vlivům a korozi si nerez plech udržuje svůj vzhled i při dlouhodobém vystavení vnějším podmínkám.

Potravinářský průmysl

V potravinářském průmyslu se nerezová ocel široce využívá při výrobě vybavení a zařízení pro zpracování potravin. Výrobní linky, nádoby, stroje, dřezy a pracovní stoly jsou často vyrobeny z nerezu. Díky své hygieničnosti a odolnosti je nerez velmi oblíbeným a preferovaným materiálem.