Základem každého kuchyňského vybavení je kvalitní nůž, který přináší potěšení z práce. Při výběru nožů proto dbejte na kvalitu. Mezi špičku patří kvalitní německé kuchyňské nože, které jsou vyrobeny z velmi kvalitních materiálů, jež jsou zárukou dlouhé životnosti.

Žádný dobrý kuchař se neobejde bez profesionáního vybavení, patří do něj i kuchyňské nože f-dick. Vybírat můžete z široké řady různých druhů, neboť pouze s jedním nožem si v kuchyni v žádném případě nevystačíte. Široký výběr nabízí německé kvalitní nože dick zwilling wusthof

Základní výbava nožů

Do základní výbavy kuchyňských nožů patř nůž univerzální, na pečivo, na maso a na zeleninu. Při výběru nožů berte ohled na suroviny, které při vaření nejčastěji používáte. Každému z nás vyhovují jiné druh-y nožů.

  • Univerzální nůž

Tento druh nože nabízí široké možnosti využití. Má delší a silnější ostří.

  • Nůž na maso

U tohoto druhu nože přesahuje čepel šířkou tloušťku rukojeť.

  • Nůž na pečivo

Tento nůž má dlouhé a zoubkované ostří.

  • Nůž na vykosťování masa

Má velmi úzkou čepel a špička nože je ve velmi výrazném ostrém úhlu. Někdy může být i mírně zahnutá.

  • Nože na zeleninu

Pro zeleninu se nabízí široká škála nožů. Mohou s ostřím širokým i úzkým, velké nebo malé, z ocele či z keramiky, dokonce i z plastu. Mohou být zakončeny špičkou nebo vidličkou. Záleží pro jaký druh zeleniny jsou nože určené. Pro loupání či krájení zeleniny je vhodný jiný druh nože než pro salát nebo zelí.

Velký výběr kvalitních nožů naleznete na portálu bavimevarit.cz.

Péče o nože

Pokud už si pořídíme kvalitní nůž, je potřeba o něj i správně pečovat, aby nám jeho kvalita sloužila co nejdéle. V žádném případě je nedávejte do myčky. Ukládejte je odděleně od sebe. Využít můžete dřevěné bloky nebo magnetické lišty. Dřevěné rukojeti je dobré občas potřít olivovým olejem. Pro krájení využívejte dřevěné či plastové prkénko, plech nebo skleněná deska ničí ostří. Pro broušení používejte brusné kameny určené speciálně pro tento účel nebo je svěřte do rukou odborníků.