Kdo by nechtěl mít krásný dům. Mít dům, ve kterém se cítíme dobře, vytváří ten pravý domov. Zde je několik typů, jak zpestřit svůj domov, aby vypadal více zajímavě.

Vstupní dveře

Přední dveře dotvářejí celkový dojem z domu. Proto je velmi důležité i této častí věnovat zvláštní pozornost. Ujistěte se, že dveře jsou dominantou domu a celkově ladí s typem a barvou oken. Přední dveře mějte vždy čisté. Celkově dobrý dojem může dotvořit tematická výzdoba, či nenáročný keřík v květináči.

Kuchyň

Další důležitou částí domu je kuchyň. Pokud je propojena s dalšími částmi domu, především s obývacím pokojem, dotváří celkový dojem z obývací plochy. Volte spíše funkční kuchyň, která bude praktická a hezká zároveň. Až budete vybírat materiál pracovní plochy a skříněk, vždy se poptejte na jejich údržbu. Kuchyňské spotřebiče jsou taktéž věcmi, které můžou vzhled kuchyně dobarvit. Nejste-li si jistí s výběrem, poraďte se s odborníkem.

Kuchyň by měla být praktická, působit čistě a zároveň příjemně.

Příjemné chodby

Chodba je většinou to první, co na vás dýchne při vstupu do domu a zároveň místem, kde budete vítat návštěvy. Chodby nezaplňujte zbytečnostmi. Rovněž nejsou vhodné tmavé barvy na zdi. Pokud to prostor dovoluje, nechte si zabudovat skříň, která schová všechny nepotřebné věci a udržuje chodbu příjemně uklizenou. Prázdné zdi můžete doplnit velmi decentním obrázkem, či zrcadlem.

Pohodlný obývací pokoj

Obývací pokoj je místo, kde si chcete odpočinout, kde se udávají většinou všechny návštěvy, oslavy a další radostné chvíle. Je proto maximálně důležité, aby byl pokoj pohodlný a krásný zároveň. V tomto pokoji by neměla chybět pohodlná pohovka s polštáři, křeslo a více osvětlení, než jen hlavní světlo. Atmosféru je dobré dotvořit lampou, svíčkami, aromalampou, či přenosným krbem. K pohovce můžete umístit malý koberec a prostorný konferenční stůl. Pohodlnost a útulnost vytváří úžasný obývací pokoj.

Domov by mělo být místo, do kterého se rádi vracíte, trávíte společné chvíle a utváříte si vzpomínky. Dbejte proto na jeho vzhled, pohodlí a komfort zároveň.