antracytowa-pergola-tarasowa-la-palma-4x4-m-garden-point-pergole-tarasowe-12677 Foto: Gardenway.cz
antracytowa-pergola-tarasowa-la-palma-4x4-m-garden-point-pergole-tarasowe-12677 Foto: Gardenway.cz

Pokud máte u rodinného domu venkovní prostor, můžete z něj vytvořit útulný dvoreček nebo zahradu, kde se budete rádi uchylovat přes den i večer. Záleží, jak je velký, jaké máte možnosti, co se prostoru týče. Ovšem krásné prostředí si můžete vytvořit kdekoli, stačí použít to správné vybavení.

Stín v každé zahradě v podobě pergoly

Aby vám bylo venku dobře, je v létě doslova nutností mít možnost posadit se do stínu. Např. kvalitní pergola vám dlouhodobě a spolehlivě zajistí potřebný stín, a přitom je vzhledově velmi hezká, hodí se do moderních i venkovských zahrad. Stačí si jen vybrat správný model.

Do moderní zahrady směle použijte pergolu s kovovou konstrukcí a se stahovací střechou. Praktické je, když jsou i po stranách pergoly stínicí prvky, které si můžete dle vůle nastavit. Budete tak chráněni i před nechtěnými pohledy sousedů či kolemjdoucích a budete mít vždy dokonalé soukromí. Oblíbeným výrobcem takových pergol je firma Garden Point. Krásně působí i zahradní pavilon, zahradě dodává na eleganci i luxusu.

bezowa-pergola-tarasowa-la-palma-4×4-garden-point-pergole-tarasowe-12749,
Foto: Gardenway.cz

Máte-li zahradu ve venkovském stylu, můžete sáhnout po dřevěném typu pergoly. Je jen potřeba počítat s tím, že ji bude nutné občas natřít.

Usaďte se a ugrilujte si skvělý pokrm

Na zahradě nebo terase vám nesmí chybět ani zahradní nábytek. Na výběr máte z několika materiálů, nejčastěji je volený dřevěný zahradní nábytek, umělohmotný nebo kovový. Oblíbený je např. umělý ratan, který může být doplněn o měkké podsedáky, čímž získá na pohodlí. Vypadá moderně, snadno se udržuje, není potřeba o něj nijak extra pečovat.

Chcete-li dřevěný nábytek, je dobré jej pravidelně ošetřit a na zimu mu zajistit sucho.

pergola_tarasowa_barbados_3x4m_garden_point_pergole_tarasowe_2373, Foto: Gardenway.cz
pergola_tarasowa_barbados_3x4m_garden_point_pergole_tarasowe_2373,
Foto: Gardenway.cz

Osvětlení zahrady

Je dobré mít na zahradě decentní osvětlení, které vám umožní v noci bezpečně přijít k domu, aniž byste zakopli nebo spadli, ale přitom vás nebude rušit při pozorování hvězd nebo trávení času na terase ve dvou. Vhodné jsou přízemní nebo stojací lampy na sluneční energii, které mají orientační i dekorativní význam.

Kolem pozemku je dobré mít plot, který vám zajistí soukromí, nebo vysadit keře, které vám budou tvořit zástěnu tam, kde budete potřebovat.

Vyberte si hezkou, kvalitně zpracovanou a odolnou pergolu na terasu i zahradu na gardenway.cz. Budete jistě spokojeni.