Plánujete udělat velkou narozeninovou oslavu a rádi byste celý raut udělali ve stylu mezinárodní kuchyně? Rozhodně byste v tom případě neměli zapomínat na delikatesy ze španělské gastronomie.

Španělské delikatesy by nemely chybět na žádném rautu mezinárodní kuchyně

Španělská gastronomie jako každá národní kuchyně má své specifika. Navíc ji ovlivňuje geografická rozmanitost. Právě tento faktor určuje pěstování a spotřebu určitých druhů plodin, které následovně ovlivňují kulturní způsob jejich zpracování. Španělská kuchyně je na tolik rozmanitá, že Vás vždy něčím překvapí. Rozdíly ve španělské gastronomii ovlivňují především podnební podmínky a rozdílné používání plodin na pobřeží a ve vnitrozemí. K celonárodním specialitám patří tortilla de patatas nebo tortilla española. Nezaměnitelnou chutí Vás okouzlí studená polévka husté konzistence gaspacho. Typickou pochoutkou pro Španělsko je šunka jamón, která se vyrábí z vepřové kýty. Celou škálu španělských delikates můžete zakoupit také v internetové prodejně společnosti BMC Brno. Najdete zde www.bmcbrno.cz také ingredience, které Vám poslouží při vyhotovení typických jídel pro Španělsko.

Obohaťte Váš raut také o kvalitní španělská vína

Španělsko se však může pochlubit také vysoce kvalitními víny. Tato středozemní země patří mezi přední producenty vína na světě. Španělsko díky své poloze vyniká červenými víny. Pro španělská v ína je charakteristická nezaměnitelná chuť, barva i vůně. Chcete-li Vaším hostům poskytnout možnost ochutnat špičková vína, vybírejte je z oblastí Rioja či Ribera del Duero. Mezi nejpěstovanější španělské odrůdy červeného vína náleží Tempranillo, Garnacha, Syrah a Merlot.