Chystáte se vytvořit si návnady na kapry? V tom případě je potřeba se nejprve porozhlédnout, zda máte doma ideální skladovací prostory pro tuto rybí dobrotu.

Boilies z rybářského obchodu nemusíte vůbec řešit

Pokud si chcete usnadnit práci se skladováním, pořiďte si oblíbené boilies přímo v potřebách pro rybáře. Tyto účinné návnady na kapry totiž nebudou vyžadovat žádné speciální skladovací prostory. Proč? Krmná boilies jsou již vytvořeny tak, aby odpovídaly současným potřebám rybářů a jsou plně trvanlivé. Odpadá vám tak starost o to, kam budete tuto rybí lahůdku ukládat. Stačí koupené trvanlivé kousky snadno uložit k vašim běžným rybářským potřebám, kde budou připraveny k použití.

Domácí boilies je možné uložit do mrazáku

Sotva se vám povede udělat smysluplné těsto, které je tak akorát a nelepí se, je na čase je položit na sítko a nechat na páře vařit po dobu zhruba osmi minut. Po tuto dobu máte dostatek času si přichystat utěrky, kam následně boilies vytáhnete po jejich vaření. V mezičase si ale samozřejmě nachystejte také plastové krabičky. Poslouží vám nejen vaše domácí výbava v podobě krabiček s víčky, můžete recyklovat také plastové krabičky od zmrzliny nebo margarínu.

Budete sušit na půdě

Ještě jedna metoda zajistí kapří pochoutce delší životnost. Máte-li suchou půdu, kde je dostatek chladu, podaří se vám boilies skladovat i zde. Ostatně, právě to je způsob, který lidé používali v dřívějších dobách. Až si příště půjdete koupit cibuli, s nadšením si ponechejte speciální pytlík, ve kterém se cibule skladují a prodávají. Právě do něj rybí laskominy schováte pro účely uchování. Následně pytlík zavěste v prostoru půdy, kam nemají přístup žádní hlodavci.

A máte hotovo. Vaše boilies jsou připravena na novou rybářskou sezónu. Tak ať se vydaří a chytnete rybu přesně podle svých představ! Těsto je připraveno a vydrží několik týdnů.