Při zařizování jídelny či kuchyňského prostoru je potřeba vytvořit dostatek místa na vhodný jídelní stůl. Jeho velikost se odvíjí nejen od možnosti prostoru, ale také od počtu členů domácnosti, kteří k němu budou pravidelně usedat.

Jídelní stoly by se neměly krčit někde v rohu místnosti, vždyť je to místo, kde se schází celá rodina a tráví spolu ty nejpříjemnější části dne.

V současné době je velmi oblíbeným trendem propojování místností a proto si jídelní stůl často nachází místo v prostoru mezi kuchyní a obývacím pokojem, někdy je dokonce i součástí obývacího pokoje. Při jeho výběru bychom tedy měli brát ohled na celou řadu faktorů.

Jak vybrat ten správný stůl

Co se materiálu týče, nejvíce vyhledávaným a velice oblíbeným materiálem je dřevo, které poskytuje celou řadu pozitivních vlastností. Nejenže je bytelné, tudíž je to záruka dlouhé životnosti, také působí příjemným dojmem a podporuje návrat k přírodě. Povrchová úprava zaručuje zachování charakteru dané dřeviny. Další jeho předností je snadná údržba.

Kulatý tvar stolu nikoho nestaví do čela, nikoho neupřednostňuje, všichni u stolu na sebe dobře vidí. Nevýhodou tohoto tvaru je větší nárok na prostor, je tedy vhodný spíše do větších místností.

Velmi oblíbenou variantou jsou stoly obdélníkové. Velký výběr masivních stolů naleznete na portálu consulo.cz. Můžete zde vybírat nejen stoly z různých druhů dřeva ( dub, buk, borovice), ale i kombinaci dřeva a ocele. Velmi oblíbené jsou i stoly historické či ve stylu PROVENCE.

Stoly jsou ošetřeny OSMO TOP OLEJEM, který nabízí spojení přírodních olejů a vosků. Díky tomuto ošetření se stává povrch stolu odolným vůči ušpinění, odpuzuje vodu a odolává i rozlitým tekutinám (víno, pivo, Coca Cola, káva, čaj, ovocné šťávy). Zaschlý nátěr je zdravotně nezávadný a to nejen pro lidi, ale i pro domácí mazlíčky.

Tip pro vás: Každý web si zaslouží profesionální copywriting.