Rádi byste využili současného trendu v bydlení a bez nutnosti nové dlažby si zajistili překrásný prostor vaší koupelny? Podívejte se, jak snadná je instalace koupelnové tapety.

Voděodolnost je samozřejmostí

Tapety jsou opět v kurzu. Nejvíce v oblibě jsou samozřejmě samolepicí fototapety, u kterých je nepřeberné množství grafiky a motivů. Také fototapety do koupelny jsou možností, jak si svůj příbytek zkrášlit, aniž byste museli přistupovat k rekonstrukci místnosti. Tapety určené do koupelny jsou známé pro svou voděodolnost a dlouhou výdrž. Navíc je jejich aplikace snadná.

Lepíme na umakart

V mnoha bytech je pro prostor koupelny použit umakart. Zde se vám podaří instalace skutečně během chvilky. Umakartové koupelnové jádro je potřeba nejprve odmastit. Poté jeho povrch zdrsněte pomocí brusného papíru. Následně již stačí nanést lepidlo, které bude spolehlivě držet i na hliníkových lištách koupelny.

Lepíme na kachličky

Budete lepit na povrch kachliček? Zde bude potřeba nejprve sjednotit povrch. Stačí jen vyplnit spáry stěrkou. Po jejím zaschnutí povrch sjednoťte jemným přebroušením. Následně aplikujte penetraci. Na tuto vrstvu budeme ještě aplikovat adhezní můstek, který zajistí perfektní výsledek naší práce. Po zaschnutí této vrstvy se již můžeme pustit do lepení. Naneseme speciální lepidlo a uchytíme jednotlivé pásy tapety.

Jaké motivy zvolit do prostoru koupelny

Pro koupelny existují přímo doporučené vzory, které počítají s tím, že budou zakrývat případné nedokonalosti instalace. Vždy se doporučuje volit raději menší vzorky, aby zakryly nerovnosti podkladového povrchu. Pokud je vaše koupelna malých rozměrů, volte světlé odstíny a malé vzory.

Nebojte se kombinace

Koupelnové tapety je možné libovolně kombinovat s dalšími materiály. Pro centrální stěnu tak můžete použít tapetu se zajímavým motivem, na ostatní zdi pak nanést pouze voděodolnou výmalbu, nebo zde nechat instalovat kachličky.

Když si budete pořizovat tapetu do koupelny, je lepší si přikoupit o kousek více. V případě poškození tak snadno nahradíte chybějící díl.