Profesionální ozvučení Praha zajišťují pouze zkušení akustici, kteří se mohou pochlubit letitými zkušenostmi v daném oboru. Zejména u produkčního nebo zvukového studia je dobrá akustika tou nejzásadnější věcí, bez které žádný kvalitní záznam nepořídíte. Prostorová akustika se dá však velice snadno regulovat za pomoci speciálních materiálů na strop a stěny, které nebudou způsobovat zvukový třesk nebo šum.

Proč je důležitá akustika prostoru?

Akustika prostoru je důležitá zejména v prostorách, kde se často konají následující akce:

  • přednášky
  • konference
  • hudební koncerty

Jednoduše ve všech místnostech, kde je potřeba zajistit dobré zvukové podmínky vystupující osobě nebo skupině, a zároveň zaručit dobrý poslech kterémukoliv posluchači v sále. Například poslech hudby by měl být příjemným zážitkem, díky čemuž se uvolníte a odpočinete si od každodenních starostí.

Jak vylepšit akustiku prostor?

Akustika prostor je vědou sama o sobě. Není totiž snadné na první pohled určit, co je v místnosti špatně. Obvykle potřebuje celý problém citlivější pozorování a myšlenky zkušeného akustika. Ten vám navíc pomůže definovat tvarové charakteristiky místnosti a také určí, které materiály byste měli použít na obložení stěn či stropu. Musí být dosaženo optimální doby zvuku, což je doba, po kterou je zvuk v místnosti dobře slyšitelný. Čím je tato doba delší, tím je výsledný zvukový projev lepší.

Jak je definována akustika místnosti?

Akustika místnosti je povětšinou definována jako míra odrazu zvuku. Je tedy jasné, že se bude zvukový projev lišit v různých místnostech. Doba zvuku totiž závisí nejen na členitosti prostoru, ale také na druhu povrchů. Některé z nich totiž zvukové vlny odrážejí a další je naopak pohlcují. Samotné měření akustiky je pak prováděno za pomoci speciálního všesměrového reproduktoru a měřicího mikrofonu.

Zejména přednáškové haly a školní prostory mají s akustikou obrovské problémy. Pozvěte si tedy zkušeného akustika, který vám poradí, jak zvukový projev v dané místnosti co nejvíce vylepšit.