Holosun, tedy oblíbený výrobce kolimátorů, každoročně přichází se zajímavými novinkami. A letošní rok v tomto ohledu není výjimkou. Přečtěte si, na jaké zbrusu nové kolimátory se můžeme těšit a co všechno nabízí.

Kolimátor EPS a EPS CARRY

První novinkou je dvojice kolimátorů. Verze EPS je přitom určena pro fullsize zbraně s klasickou šířkou závěru. Verze EPS CARRY poté najde uplatnění u populárních kompaktních slim zbraní.

Zmíněný kolimátor se bude vyrábět ve dvou barevných variantách. Jednat se bude o zelenou a černou barvu diody, a to vždy s tečkou 6 MOA. 

Kromě toho se můžete těšit na kvalitní uzavřenou konstrukci, která nabízí maximální odolnost při zachování kompaktních rozměrů. Váha kolimátoru totiž dosahuje pouhých 40,5 gramů

Základna kolimátoru (tedy footprint) je v tomto případě totožný jako u modelů Holosun HS nebo HE 407/507K. Pokud budete chtít zmíněný kolimátor instalovat na RMSc zbraň, budete k instalaci potřebovat speciální montážní destičku

Nebo vyzkoušejte kolimátor napájený ze solárního panelu

Druhou, a možná ještě zajímavější, novinkou tohoto roku je kolimátor napájený ze solárního panelu. Nese označení Holosun SCS a dalo by se říct, že se jedná o takovou specialitu pro glockaře. 

Tento kolimátor implementuje zbrusu novou technologii, která ke svému provozu nepotřebuje vkládat baterii. Použitá LED dioda emitující obraz má velmi nízký odběr proudu a solární panel nabíjí interní kapacitátor. 

Holosun SCS bude opět k dispozici v červené a zelené barvě diody. Těšit se můžete také na přepínatelný obrazec tečky 2 MOA a 32 MOA. 

Více informací ze světa kolimátorů najdete na www.holosun.cz.