Kamenné obklady na stěnu jsou trendem roku 2022. Zaujímají své místo v obývacích pokojích, v koupelnách, ale také v prostoru kuchyně. Je možné umístit obklady i za kuchyňskou linku, kde budou fungovat jako zástěna?

Současný trend v bydlení

I když kameny a jejich rozmanité použití nikdy nevyšlo z módy, v roce 2022 se vrací ve velkém stylu. Obklady na stěnu se tak objevují nejen v realizaci exteriéru, ale také v rámci bytového designu. Nabízejí mnoho výhod. Kromě barevné i strukturální stálosti je to také vysoká odolnost vůči mechanickému poškození. Kamenné obklady na zeď představují trvalou hodnotu ve vašem interiéru. Není nutné je natírat, vydrží dlouhé dekády beze změny.

Prostor kuchyně je specifický

Pro jídelní prostor jsou kamenné obklady skutečně ideální. Při jejich znečištění stačí jen hadříkem otřít jejich povrch a dále se můžete těšit z jejich elegantního a reprezentativního vzhledu. U jídelního stolu se tak tyto přírodní prvky setkají s nadšeným přijetím všech členů vaší domácnosti. Konečně nebudete muset řešit každoroční malování stěny v blízkosti jídelního stolu. Možná vás také napadne dát obkladům možnost zazářit také za vaší kuchyňskou linkou.

Obklady jako zástěna

Právě prostor za kuchyňskou linkou se nejčastěji řeší pomocí dřevěné nebo postformingové zástěny. V některých případech se realizuje také dobře omyvatelná velkoformátová dlažba. I obklady z kamene jsou pro prostor kuchyňské linky vhodné. Pouze přímo za varnou plochou byste měli volit jiný materiál. Při trvalém styku s vroucím olejem při smažení se na obkladech usazují skvrny, které jsou špatně odstranitelné. Pro zbytek kuchyňského prostoru pak již žádný problém nevyvstává.

Kamenné obklady jsou pro použití v kuchyni jako dělané. Zejména v blízkosti jídelního stolu se jedná o řešení nabízející dlouhodobě dobré vlastnosti. Nemusíte malovat, stačí jen utřít vlhkým hadříkem nečistoty.