Jsou ženy, pro které je sbírání kabelek skutečným koníčkem. Nějakou kabelku by ale měla mít ve své skříni každá žena. Tak, aby po ní mohla sáhnout vždy, kdy je to třeba. Kabelek je na trhu ohromné množství a vyznat se v nich nemusí být vůbec snadné. Pokud žena nepatří mezi takové, které si koupí každou kabelku, kterou vidí za výlohou, měla by si vybírat pečlivě. Podle čeho?

Účel

Pro jakou příležitost si žena kabelku kupuje? Bude jí mít na občasné nošení ke společenským šatům při návštěvě plesu? Anebo s ní bude každý den chodit do práce? Má-li být kabelka zvláště elegantní, volte zaoblené tvary. Kabelky pro běžné nošení by měly být spíše hranaté. Nejde samozřejmě o žádné neporušitelné pravidlo, uživatelka je zde paní situace.

Držení kabelky

Stejně tak platí, že účel naznačuje i způsob nošení kabelky. V případě pracovních kabelek jsou vhodnější kabelky nošené buď přímo v ruce, anebo na předloktí (celkově by měly být laděné spíše umírněněji). Pro volný čas se zase hodí spíše sportovnější crossbody kabelky (a není třeba se omezovat v barvách).

Barva kabelky

Co se barev týče, platí, že nositelka sama bude nejlépe vědět která kabelka se bude nejlépe hodit k jejímu šatníku, zda elegantní a umírněné barvy, nebo naopak křiklavé a extravagantní.

Další parametry

Na trhu je kabelek nepřeberné množství a vždy lze vybrat takovou, která se bude hodit k vašemu stylu. Vůbec nezáleží, zda je vaším nejčastějším oblečením kancelářský kostýmek, anebo dámské rifle. V obou případech si jistě vyberete takovou, která přesně padne vašemu stylu. A pokud styly střídáte, není nic snazšího, než mít pro každý styl jednu (nebo vícero).

Jistě je možné vybírat kabelku i podle vnitřního objemu a podle toho, co se v ní bude nejčastěji nosit. To, zda se vám líbí je ale stejně nejdůležitější!

Zdroj obrázku:
Nesolenaya Alexandra / Shutterstock.com