Sobota se se sobotou sešla a na programu dne je jediné, a sice praní prádla. Mluvíme o ne zrovna oblíbené domácí práci, ale je také zapotřebí, jinak bychom zanedlouho neměli, v čem chodit. Při praní prádla se však většinou setkáme s několika situacemi, ve kterých si úplně nevíme rady. Začínáme zmatkovat, zkoušíme, experimentujeme, což se pak negativně podepíše právě na našem oblečení. Pamatujte, správné praní tkví v kvalitním pracím prostředku, hezky vonící aviváži a níže uvedeným zásadám, kterých se držte.

Sportovní oblečení vyžaduje extra péči

To, že by se pračka měla plnit pouze do tří čtvrtin jistě víte. Stejně tak možná víte, že aviváž se má přidávat až v průběhu praní, nikoliv na začátku. Ale o čem jste možná nevěděli je, že sportovní oblečení vyžaduje speciální péči. Mluvíme totiž o oblečení, které je vyrobené ze speciálního materiálu, jež nesprávnou údržbou ztrácí své funkční vlastnosti. Tím, že zvolíte nevhodný prací prostředek nebo podobně nevhodný jiný produkt jen ničíte sportovní oděv, ve kterém byste jinak strávili den.

Při praní prádla se rozhodně nepřidává aviváž. Sportovní oblečení se ani nesuší na slunci, dokonce se nadává ani do sušičky. Nechává se volně uschnout na sušáku.

Pozor na dávkování pracího prostředku

Vybrat ideální a kvalitní prací prášek je krok číslo jedna, ovšem tím druhým je správně ho dávkovat. Velké množství pracího prášku totiž zrovna neprospívá vašemu oblečení, na to pamatujte. Sledujte doporučené dávkování a řiďte se jím.

Obvykle platí, v případě pracího gelu, že stačí jedno plné víčko. U pracího prášku jedna odměrka. Samozřejmě hraje vliv to, co konkrétně perete a jak moc špinavé oblečení jste zrovna do bubnu pračky vhodili.

Jak ale bylo zmíněno, sledujte informace na obalu každého takového produktu. Stejně jako u jiných věcí, i zde se můžou informace v závislosti na obalu lišit.