Břidlice si našla cestu nejen na naše zahrady a do našich koupelen. Najít ji můžete i v kuchyních, kde slouží jako luxusní tác.

Břidlicové obklady najdou nejen v českých domácnostech celou řadu využití. Věděli jste ale, že se používají i v kuchyni. Pokud ne, tak se podržte. Vezmeme vás totiž na krátký výlet kulinářským světem.

Luxusní stolování

Obklad břidlice. Když si to přečtete, asi byste si pod tím nepředstavili nic spojeného s luxusním stolováním. Kuchaři ale neustále hledají nové způsoby, jak vylepšit svoje služby a nabídnout zákazníkům něco neotřelého. A jednoho dne přišla řada i na samotnou břidlici.

Břidlice je přitom kámen, který je pro českou krajinu typický. Na Moravě se těží ta nejlepší břidlice v celé střední Evropě, což zřejmě inspirovalo nejen kuchaře a restaurace k malému experimentu. Co kdybychom tento kámen vzali a použili ho jako součást stolování? Slovo dalo slovo a na světě se krátce na to objevil tác, který si můžete pořídit i vy.

K čemu slouží?

Tento tác ovšem neslouží k podávání klasického jídla. Oběd si na něm určitě neužijete, snídani v podobě pečiva už možná ano. Proč ale kvůli kousku pečiva vytahovat luxusní tác z opracované břidlice? Pokud si břidlicový obklad v této podobě pořídíte, vytahujte ho především během speciálních příležitostí. Například během oslav nebo speciálních návštěv. Zkrátka tehdy, kdy byste rádi na svoje hosty udělali dojem.

Břidlice je zkrátka skvělý kousek kameniva. Nejenže se používá kolem domu, ale také uvnitř. A tento tác je toho důkazem. Jestliže tedy chcete obohatit vaši kuchyni o další zajímavý kousek, pak neváhejte a pořiďte si ho. Nezapomeňte mu ale nejprve najít vhodné místo. Byla by škoda, kdybyste si tác zbytečně ošoupali ještě před tím, než s ním ohromíte vaše hosty. Připravte se ale na to, že tento tác není z nejlevnějších. Koupíte ho zhruba za cenu celého setu porcelánového nádobí. Záleží tedy jen na vás, jestli se rozhodnete do vaší rodiny přivítat dalšího pomocníka.