Teplo je důležité a jelikož žijeme v podnebném pásmu, kde je potřeba po většinu roku topit, je vhodné této problematice věnovat dostatek pozornosti. Většina lidí používá k vytopení prostor konvekční způsoby vytápění. Takové topení ale není nejvhodnější, protože jeho principem je ohřívání vzduchu, ten následně nerovnoměrně putuje po místnosti a zatímco nahoře je teplo, u země je zima. Toto vytápění také víří prach a to není vhodné pro alergiky. Pokud se rozhodnete vyvětrat, teplo rychle vyvětráte a místnost je opět studená. Jde o velmi neefektivní způsob vytápění a nesrovnatelně lepší variantou jsou infračervené topné panely.

Objevte infračervené topné panely Heat4All

Infračervené záření může znít jako něco nepřirozeného, ale opak je pravdou, tvoří 50% slunečního záření. Infračervené topné panely působí tedy příjemné teplo, jako když jste na slunci, přitom nevydávají žádné škodlivé záření, jako jsou UV paprsky. Dokonce i otevřený oheň vydává infračervené záření. Jde o moderní vytápění, které najdete i na vesmírných stanicích a na výletních lodích. Jak vlastně toto vytápění funguje? Namísto toho, aby ohřívalo vzduch, tak ohřívá všechny stěny a předměty. Teplo následně sálá rovnoměrně ze všech stran v místnosti. Na trhu je mnoho topných panelů a vyplatí se jít po kvalitě, nikoliv po ceně.

Nejvyšší účinnost mají infračervené topné panely Heat4All, které jsou kvalitní rakouské výroby a mají účinnost 99,9%. Výhodou tohoto vytápění je také fakt, že nevíří vzduch a pocitová teplota je ještě o 2-3°C vyšší než u konvekčního vytápění. Díky tomu nemusíte tolik topit a ušetříte za vytápění. Na tomto vytápění je úchvatný jeho vzhled, panely nezaberou totiž prakticky žádné místo a navíc vaší místnost ozdobí. Tato topidla mohou mít podobu moderního obrazu, zrcadla nebo třeba světelných topných panelů na strop. V místnosti si jich tedy ani nevšimnete a jen se budete cítit příjemně. Tyto panely vytopí místnost velmi rychle a již během několika minut budete cítit po celé místnosti příjemé teplo. Nabídku těchto panelů naleznete na webu Elimstore.eu.