Pro kvalitní přichycení trubky nebudete potřebovat ani hmoždinku, ani šroub. Vystačíte si s jednou pomůckou, která se postará o všechnu těžkou práci.

Je jedno, jestli zrovna budujete nové vytápění nebo komín. Trubku je pokaždé potřeba dokonale přichytit. A to tak, aby nezpůsobovala zbytečné problémy nejen při běžném používání. V následujících řádcích vám proto ukážeme, jak můžete trubky jednoduše přichytit.

Lepší než všechno ostatní

Samozřejmě můžete sáhnout po klasice. Vezměte šroub nebo hřebík a vytvořte trubkám oporu právě s pomocí těchto součástek. Pokud ale chcete mít opravdovou jistotu, sáhněte raději po příchytkách na trubky. Příchytka na trubku je totiž dostatečně pevná a nabízí spoustu skvělých funkcí, které vám klasický hřebík nebo hmoždinka rozhodně nemůže nabídnout.

Základem je především jejich konstrukce. Příchytky na trubky jsou vyrobeny z kvalitního plastu, který vydrží i desítky let bez jakéhokoliv vážnějšího poškození. Ještě důležitější než samotný materiál je ale ta část příchytky, kterou budete instalovat do samotné zdi. Právě ta se totiž postará o to, aby vaše trubka držela pevně na svém místě.

Umístit ji můžete kamkoliv

Základem této části je expandér. Jak už název napovídá, ten se při vložení do vyvrtané díry rozšíří a zakousne se do samotné zdi. To vytvoří pevnou oporu pro trubky a zároveň zabrání tomu, aby ji někdo omylem vytáhl. To je největší výhoda právě oproti zmiňovaným šroubům a hřebíkům. Ty totiž s trochou snahy vytáhnete ze zdi opravdu jednoduše a bez větší námahy.

Příchytky trubek navíc můžete nainstalovat do téměř jakékoliv zdi. Poradí si s klasickými zděnými stěnami, ale rozhodně se nemusíte bát ani instalace do sádrokartonu nebo dřeva. I v těchto materiálech totiž bude expandér schopný naplno rozvinout svoje křídla a nabídnout vám přesně takové vlastnosti, jaké byste od kvalitní příchytky očekávali.