Ve většině rodinných domů najdeme krbová kamna nebo krbové vložky, které zde zajišťují teplo po většinu roku. Tento způsob vytápění je příjemný a i když musíte chodit pro palivo a ručně zatápět, má to své kouzlo. Krb symbolizuje teplo domova, příjemně se na něj dívá a každý se rád v jeho žáru ohřeje. Víte o tom, že většina kamen by dokázala vytápět domácnost ještě více a to s ještě menší spotřebou dřeva? Stačí k tomu využít teplovzdušné výměníky.

Proč pořídit teplovzdušný výměník?

Jak fungují krbová kamna, to ví snad každý jejich uživatel. Zatopíte v krbu a hořící dřevo vytváří teplo, které se šíří po interiéru. Málokdo si však uvědomuje, že většina tepla se nachází ve spalinách, které proudí komínem ven. Tyto spaliny mají vysokou teplotu kolem 300°C. Abyste mohli jejich teplo využít k efektivnějšímu ohřívání interiéru, je třeba si pořídit výměníky teplovzdušné. Jejich úkolem je odebrat část tepla ze spalin a předat je interiéru. Tyto výměníky se instalují pod kouřovod a postarají se o to, abyste při stejném topení produkovali více tepla. Vaše místnosti budou mnohem rychleji vyhřáté a jelikož budou kamna s výměníkem produkovat více tepla, spálíte také mnohem méně paliva.

Teplovzdušné výměníky nejsou velkou investicí a jejich instalace není příliš složitá, zvládne ji zajisté každý kutil. Nabízí se v různých provedeních a vybírat je můžete v internetovém obchodě kamnarna.cz. Po instalaci výměníku zajisté i vy sami pocítíte rozdíl, snížíte vaše náklady na vytápění a už nebudete muset čekat tak dlouho, až se vytopí chladné místnosti v domě. Proč nevyužít možnosti, která je výhodná a nabízí se každému majiteli krbových kamen.