Pokud máte doma malé děti, určitě se nevyhnete dětské párty s dortem, spoustou limonády a také velkým množstvím špinavého nádobí. Abyste se vyhnuli té hoře špinavého nádobí, máte několik možností. Jednou z nich jsou papírové talířky a kelímky. Ty však musíte po dětech také uklízet a navíc zvýší váš odpad. Další, a mnohem originálnější volbou, je jedlé nádobí. Kromě toho je ekologické a nezatěžuje naše životní prostředí. Pochutnají si na něm i vegani, neobsahuje totiž žádné živočišné části.

Co je jedlé nádobí a jaké výhody nabízí?

Jedlé nádobí vzniklo z vedlejších produktů, které se objevují při zpracování některých potravinových druhů. Jedná se například o vlákna z jablka nebo otruby z pšenice. Nyní si možná povzdychnete, že takové nádobí asi neodolá vyšším teplotám. Opak je pravdou, vydrží totiž teplotu do 85 ºC a to dokonce po dobu až 12 hodin. Jedlé talíře můžete tedy použít nejen pro servírování dortů, ale také třeba teplé polévky. Doplní je jedlé lžičky.

Žádná oslava se neobejde bez slavnostního přípitku. Ten nalijte do jedlého kelímku a děti určitě ocení i jedlá brčka. V nápoji udrží stabilitu při pokojové teplotě až jednu hodinu, ale tak dlouho stejně nevydrží, protože budou velmi brzy sněděna. Jedlá brčka se však dají také vařit nebo je můžete použít jako součást kompostu. Pro jejich výrobu se využívá krupice z tvrdé pšenice. V nabídce naleznete jedlá brčka různé délky i různého průměru.

Kde se dá jedlé nádobí objednat?

Navštivte web jedlenadobi.cz, kde naleznete jak jednotlivé kousky, tak i výhodné sady jedlého nádobí. Pro dětskou párty bude ideální volbou sada nádobí MINI BOX. Ta obsahuje jedlé lžičky určené pro kakako, klasické lžičky, jedlé kelímky, jedlá brčka, jedlá míchátka na kávu a lžičky na zmrzlinu. Podrobnější složení sady naleznete na webu e-shopu.