Dbáte při své práci na bezpečnost? Každá práce by se měla vykonávat tak, aby představovala ta nejmenší rizika. Abyste toho dosáhli, je vhodné dbát na používání ochranných pracovních pomůcek. Často se nezapomíná na pracovní rukavice, pracovní oděvy nebo třeba přilbu. Zapomíná se však často na naše smyslové orgány, které jsou tím nejcennějším, co by se při práci mělo chránit. Jde zejména o sluch a zrak.

Ochrana sluchu

Pravidelná práce v hlučném prostředí má významný dopad na váš sluch. Být v prostředí hlučného stroje nebo pracovat s hlučným nářadí znamená vystavovat se riziku, že si sluch trvale poškodíte. Ideálním řešením je používat ochranu sluchu. Ta přitom není drahá, stačí se obrátit na web Uvex-safety.cz, kde naleznete vysoce kvalitní ušní zátky pro jednorázové nebo opakované použití.

Ochrana zraku

Existuje nespočet prací, při kterých je ohrožen zrak, když se vrtá, řeže, sváří, brousí nebo třeba i pracuje s chemikáliemi, oči jsou vždy v ohrožení. Stačí okamžik a budete litovat toho, že jste si včas neobstarali kvalitní pracovní brýle. Pokud zvolíte brýle značky uvex, získáte moderně vypadající brýle, které mají tvar, který se přizpůsobí vaší hlavě a při práci je ani nebudete vnímat. Mnoha pracovníkům vadí, že se brýle zamlžují a to obzvláště, když se nosí v kombinaci s rouškou nebo respirátorem. Ideální volbou jsou brýle odolné proti zamlžení. Ty vám zajistí pohodlnou práci bez snížené viditelnosti. Pokud si nejste jistí, které jsou nejlepší, doporučit můžeme Straničkové brýle uvex pheos cx2, které jsou odolné vůči poškrábání a také disponují povrchovou úpravou uvex supravision extreme, která zabrání zamlžení.

Chraňte důsledně své smysly a zajisté se při práci budete cítit bezpečněji než dříve. Pro ochranu se vždy vyplatí zvolit ochranné pomůcky značky uvex, které jsou zárukou kvality, moderního vzhledu a dlouhé životnosti.